Bozdoğ: Baykal, elinde delil varsa ortaya koymalıdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2010 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bozdoğ: Baykal, elinde delil varsa ortaya koymalıdır

- AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ''Baykal'ın bu yaklaşımı, bugüne kadar izlediği kutuplaştırıcı siyasetin sonucu yeni bir siyasi manevradır, bu kirli siyasete, bu kirli senaryoya ve çamur siyasete AK Parti'yi bulaştırma gayretidir'' dedi.

Bozdağ, Baykal'ın istifasının kendi kararı olduğunu belirterek, istifanın aynı zamanda bir erdem olduğunu vurguladı. Baykal'ın kendi verdiği karara, kendi dışındaki insanların, siyasilerin sadece saygı duyması gerektiğini ifade eden Bozdağ, bu karara saygı duyduklarını kaydetti.

Baykal'ın; Türk siyasetine, Türk milletine ve Türk demokrasisine önemli katkıları olmuş, önemli bir siyasetçi olduğuna işaret eden Bozdağ, ''Siyasi hayatını böyle çirkin bir olayın arkasından sonlandırması bizi ayrıca üzmüştür'' dedi.

Baykal'ın Hükümet'e yönelik eleştirilerini ''haksız ve yersiz'' olarak tanımlayan Bozdağ, kendisiyle ilgili çirkin olayın İnternette yer almasından sonra AK Parti ve Hükümetin tavrının ortada olduğunu hatırlattı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapılmadığını belirten Bozdağ, ''Çünkü bizim anlayışımıza göre bir parti ile mücadele ancak onun fikirlerine karşı fikir üreterek, onun politikalarına karşı politika üreterek yapılmalıdır ve yapılır. Bel altı vurmak suretiyle gayri hukuki ve gayri ahlaki yol ve yöntemlerle siyasette mücadele etmek kabul edilemez bir yaklaşımdır'' diye konuştu.

-''KABUL EDİLEMEZ BİR YAKLAŞIM...''-

Bozdağ, Baykal ile ilgili çirkin iddiaların ortaya çıktığı günden beri ortaya koydukları tutum, üslup ve ifadelerinin ''edep, ahlak ve insanlıklarının gereği'' olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

''Takdir edilmesi gereken bu yaklaşımımızın, Sayın Baykal tarafından suçlama nedeni olarak gösterilmesini anlamak, kabul etmek mümkün değildir. Ayrıca, olay ortaya çıktığı günden bugüne kadar başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Hükümet adına konuşanlar, olayın aydınlatılması için gerekenleri yapıldığını açıkça ifade etmişlerdir. Sayın Başbakanımız, bu olayın önünde arkasında, altında üstünde kim varsa bunların bulunup ortaya çıkarılması talimatını vermiştir. Hükümetin ve AK Parti'nin tavrı bu kadar açık ve netken Sayın Baykal'ın Hükümeti suçlaması, kabul edilemez bir yaklaşımdır.

Ayrıca bana göre bu sözler, giderken CHP tabanına mesaj vermek ve CHP tabanının AK Parti'ye karşı ortak tavır takınması ve bu tartışmalarda, tartışmanın başka bir noktaya çekilmesini temin etmek amacıyla söylenmiş olabilir. Eğer Sayın Baykal, bu iddialarında samimiyse, buradan çok açık çağrı yapıyorum; elinde ne bilgi, belge, bulgu varsa lütfen açıklasın. Elinde bir bilgi, belge, bulgu yoksa siyaseten de olsa böylesi bir çirkin olay üzerinden başka bir siyaset üretmeye tevessül etmesin. Yargı orada, soruşturmayı yapacak makamlar orada, lütfen elindeki bilgi, belge ve bulguları hem kamuoyuna açıklasın hem de ilgili yerlere versin.''


Dengir Fırat: Baykal yakın çevresine baksın

Canlı yayında CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Deniz Baykal, 'kaset iddialarını' komplo olarak değerlendirdi ve hükümeti suçladı.

Baykal, basın toplantısında ''Ana muhalefet liderine yönelik bu kadar kaba kanunsuzluk, bu kadar kaba ahlaksızlık, bugünlerin ortamında iktidarın bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirilemez, piyasaya sürülemez. Komployu ayıplar gibi yapanlar aslında bizzat ayıbı işleyenlerdir'' dedi.

Baykal'a Ak Parti'den ilk tepki Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi. Fırat, Baykal'ın sözlerine ''Baykal birini suçlamak istiyorsa yakın çevresine baksın'' yanıtını verdi.

Arınç'tan istifa hakkında yorum yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ?Sayın Baykal'ın istifası çok yeni. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum? dedi.

İstanbul'dan hızlı feribotla Yalova'ya gelen Arınç, Termal ilçesindeki TBMM'nin tesislerine geçti.

Burada ilçe protokolü tarafından karşılanan Arınç, gazetecilerin Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifasıyla ilgili sorularına ?Ben sabah İstanbul'da basın toplantısı yapmıştım. Bu konuyla ilgili düşüncelerimi orada söyledim. Sayın Baykal'ın istifası çok yeni. Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum? karşılığını verdi.

DHA - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber