Doğu Anadolu'da dolu yağışı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batı yazı yaşarken, fırtına doğuyu kırdı geçirdi. Tunceli, Elazığ, Van, Muş ve Bingöl'de etkili olan şiddetli fırtına yaşamı felç etti. Elazığ'da fırtına nedeniyle okulun çatısı uçtu, 5 öğrenci yaralandı.

Elazığ:

Elazığ'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli dolu yağışı nedeniyle oluşan sel suları bazı semtlerde su taşkınlarına yol açtı.

Kent merkezinde 2 evin bodrum katı suyla dolarkan, Kovancılar ilçesinde ise bazı kamu binalarının çatıları fırtına yüzünden hasar gördü.

Arıcak İlçesi 3 Ocak Beldesi İlköğretim Okulu'nun fırtına nedeniyle çatısı uçtu. Olayda 5 kişi yaralandı.

Tunceli:

Tunceli'de etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinin çatısı uçtu, elektrik ve telefon direkleri devrildi. Devrilen elektrik direkleri de kent merkezinde araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Elektrik ve telefon hatlarında fırtına nedeniyle meydana gelen arızalar nedeniyle şehire bir saat boyunca elektirik verilemedi. Bir çok sokak ve caddede kırılan ağaçlar ise yolda park halindeki araçların üzerine devrildi.

Vatandaşların da hafif yaralanmasına yol açan fırtına can kaypına neden olmazken, Tunceli'de önemli ölçüde maddi hasara neden oldu.

Bingöl:

Bingöl'de etkili olan şiddetli fırtına çok sayıda binanın çatısını uçururken, bir minarenin de yıkılmasına yol açtı. Yol kenarında bulunan bir çok otomobilin üzerine ağaçlar devrildi. Can kaybının yaşanmadığı fırtına, maddi hasara yol açtı.

Van:

Van'ın Özalp ilçesinde yağmurla karışık yağan fındık büyüklüğündeki dolu, kısa süreli etkili oldu. Bir anda beyaza bürünen ilçede, dolunun ekinlere zarar verdiği belirtildi.

Muş:

Muş'ta ceviz büyüklüğünde yağan dolu ekili alanları zarara uğratırken vatandaşlara ise zor anlar yaşattı. Yaklaşık 15 dakika boyunca yağan dolu caddeleri beyaza bürüdü, ekili alanlarda büyük zarara yol açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber