İhale vermeyen başhekim bıçaklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Mayıs 2010 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AMASYA Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. 39 yaşındaki Siraç Akgül, Batman'da görevliyken ihale vermediği medikal malzeme ticaretiyle uğraşan 28 yaşındaki Veysi Ateş'in bıçaklı saldırısına uğradı. Kalçasından ve kolundan yaralanan Akgül'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ateş ise gözaltına alındı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi iken yaklaşık 6 ay önce Amasya'ya tayinle gelen Op.Dr. Siraç Akgül otomobilini hastanenin garajına park ettikten sonra içeri girerken daha önce Batman'dan tanıdığı Veysi Ateş yolunu kesti. Aralarında çıkan tartışma sonrası Ateş doktoru kalçasından ve kolundan yaralayıp kaçmaya çalıştı. Olay sırasında ruhsatlı tabancasını çıkaran ve ateş etmeyerek bağırıp yardım isteyen Dr. Akgül'ün sesine hastanenin güvenlik görevlileri koştu. Kaçan şüpheli hemen yakalanarak polise teslim edildi.

BATMAN'DAN PEŞİNE GELDİ

Op. Dr. Siraç Akgül ifadesinde, kendisini bıçaklayan kişiyi Batman'dan tanıdığını belirterek şunları anlattı:

?Orada başhekim iken bu kişi medikal işleri ile uğraşıyordu. Bir ihalenin kendisine verilmesini istedi. Bu nedenle beni tehdit ettiler. Sonra tayinim çıktı. Telefonla tehditler sürünce savcılığa durumu bildirip, suç duyurusunda bulundum. Amasya'ya geldiğimde de tedirgindim. Bu sabah aracımdan inerken onu görünce şaşırdım. Bana, 'Beni mahvettin, perişan ettin. Bana borcunu öde. Cebimde 1 lira bile yok' diyerek üzerime yürüdü. Kendisini Batman'a gönderebileceğimi söyledim. O sırada bıçakla bana saldırıp yaraladı. Bağırdım, kaçarken güvenlik görevlileri yakaladı. Kendisinden şikayetçiyim.?

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber