Muğla'da öğrenci grubu kafetarya ve evleri bastı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 23:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muğla'da gece karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un tabancayla vurularak yaralanmasıyla başlayan olaylar durulmuyor.

Muğla Üniversitesinde dün gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı. Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryada oturan iki kız öğrenci yaralandı.

Protesto olaylarının yaşandığı bölgeye, çok sayıda takviye polis ekibi gönderildi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. Polise taşla karşılık vererek, sokak aralarında kaçarak ateş yakan grupla polis arasındaki kovalamaca sürüyor.

Bu arada polisin biber gazı ile yaptığı müdahaleden çok sayıda öğrenci etkilendi.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Gruptakilerin bazı evlerin kapılarını zorladığı ve camlara taş attığı ihbarlarının yoğunlaşması üzerine olayın yaşandığı Kötekli Mahallesi'ne Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da geldi. Çevresinde bulunan yaklaşık 50 kişilik polis ekibiyle yaşananları izleyen Ay, zorla evlere girmeye çalışan kişilerin gözaltına alınmalarını istedi.

Olay nedeniyle mahalledeki yollar araç trafiğine kapandı. Olayların yaşandığı Kötekli Mahallesi'nde büyük çoğunluğu Muğla Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber