Telefon görüşmeleri ucuzlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2010 15:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Global Teknoloji firması ile İsrailli Euro Tech, şirketlerin telefon görüşmelerini ucuzlatacak yeni bir sistemi Türkiye'ye getirdi.

Global Teknoloji i Ceo'su Gökhan Duyarlar ile EuroTech Ceo'su Nissi Nissimyan arasında gerçekleştirilen anlaşma ile 'gsm Gateway' adı verilen cihazlar cihazları Türkiye'ye gelecek ve telefon konuşmaları daha da ucuzlayacak.

HABERLEŞME MALİYETLERİNDE TASARRUF

Global teknoloji tarafından Eurotech markasıyla Türkiye'ye getirilen ve geniş Ar-ge çalışmaları sonucunda geliştirilen cihazların en önemli özelliklerinden biri, birçok parça cihazın yaptığı işi tek bir cihazda toplaması ve çok sayıda GSM hattının tek bir cihazda yönetilebilemesi.

Daha önce şirketlerin santraline takılan cihazlar 2 yada 3 sim kart hafızalıyken yeni cihaz tam 512 simkartı hafızasında bulundurabiliyor. Böylece şirketler opertörlerin verdiği ücretsiz dakikaları kullanırken konuşma sırasında bir sim karttaki ücretsiz dakikalarda sınır aşılırsa, hangi simkartta ücretsiz dakika varsa konuşmayı ona yönlendiriyor. Bu sayede şirketler sim kartlardaki ücretsiz dakikaları, limit aşımı olmadan ve fazla para ödemeden kullanabiliyor.

Global Teknoloji Ceo'su Gökhan Duyarlar, bu sistemin diğer önemli özelliğinin sim kartları tek bir merkzede toplayabilmek olduğunu söyledi.

Duyarlar, "Örneğin bir banka Türkiye'nin her bir tarafındaki bütün şubelerindeki kartları merkezde tek bir kutuda toplayıp buradan yönetebiliyor. Sistemde bir sorun olduğunda tek tek şubelere gitmesine gerek kalmadan merkezden problemi çözebiliyor. Ayrıca bu cihaz yurtdışı konuşmalarında siz daha numarayı arar aramaz size en ucuz tarifeli operatörü seçiyor ve o operatör üzerinden konuşmanızı sağlıyor" dedi.

Eurotech ile şirket çalışanlarının cep telefonlarını birer telsiz telefon gibi şirket santraline tanıtabilmesinin sağlandığını söyleyen Duyarlar, "Bu yolla haberleşme şirket içi ücretsiz görüşme dakikaları kullanılarak yapıldığından maliyet minumuma indirgeniyor.

Şirket çalışanı cep telefonuyla, başka bir şirket çalışanını masa telefonundan yada başka herhangi bir sabit numarayı şirketten arıyor gibi ucuza arayabiliyor" dedi

Duyarlar, İsrailli Eurotech markası tarafından üretilen bu ürünleri Global Teknoloji ile Ortadoğu'ya da pazarlayacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber