Siirt'te yine tecavüz ve şantaj

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt'te ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki kıza tecavüz ve şantaj suçlamasıyla 3'ü tutuklu 7 sanık, Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yılla 17 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kentte ilköğretim okulu öğrencisi 4 kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla 19 kişinin tutuklanması, Pervari İlçesi'nde YİBO öğrencilerinin karıştığı tecavüz ve cinayet olaylarından sonra Siirt'te üçüncü tecavüz ve şantaj olayı şöyle gelişti:

Kent merkezindeki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören Ö.M.'ye manav C.E., ?Elimde erkeklerle görüntün var, ailene veririm? diyerek şantaj yaptı. Manav C.E., bu şantajla Ö.M.'yi esnaf T.K. ile cinsel ilişkiye zorladı ve bunu da gizlice cep telefonuyla görüntüledi.

Elindeki görüntüleri internete koyacağı tehdidiyle C.E., esnaf T.K.'dan 1000 lira para istedi. Önce manava 300 lira ödeyen esnaf T.K., işin kapanmasını beklerken kendisini arayan C.E. yeniden para isteyince, olayı polise bildirdi. Polis paranın teslim edileceği yerde önlem alarak manav C.E. ile yanında gelen kardeşi S.E., arkadaşları S.K., E.T., Ş.A. ve M.U.'yu suçüstü yakaladı.

Cinsel istismar ve şantajdan gözaltına alınan 6 kişi ile kız öğrenciyle cinsel ilişkiye giren T.K., yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Esnaf T.K. ile manav C.E., cinsel istismar ve tecavüz, S.E. ise cinsel istismara yardım etmek ve şantajdan tutuklandı. Diğer 4 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı tamamlayan savcı iddianame hazırlayarak Sirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede, tutuklu sanıklar esnaf T.K. ve manav C.E.'nin 15 yıla, diğer tutuklu sanık S.E. ile tutuksuz sanıklar S.K., E.T., Ş.A. ve M.U.'nun ise 17 yıla kadar hapsini istendi. Davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıkların tahliye istemi reddedilirken, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilenen kız öğrenci Ö.M.'nin ?ruh ve beden sağlığının sağlığının bozulduğu' raporu verildi.

Tutuklu sanıklar arasında bulunan esnaf T.K.'nın, kentte daha önce 4 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan ve henüz yakalanamayan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı F.K.'nın kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber