Başçavuşa sokak ortasında bıçaklı saldırı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Mayıs 2010 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başçavuş B.D.'nin aracındaki komando bıçağını alıp saldırganların üzerine yürümesiyle büyüyen sokak ortasındaki kavgayı polis ayırdı.

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde görevli jandarma başçavuş B.D. (Bayram Dilmaç), eşi ile birlikte alışverişe çıktığı sırada, daha önce aralarında husumet bulunan Z.Y. (Zafer Yıldırım), oğlu M.Y. (Mehmet Yıldırım) (17) ve arkadaşının bıçaklı saldırısına uğradı. Başçavuş B.D.'nin aracındaki komando bıçağını alıp saldırganların üzerine yürümesiyle büyüyen sokak ortasındaki kavgayı polis ayırdı.

Olay, önceki gün (cumartesi) saat 18.00 sıralarında Yatağan Otogarı'nın yakınında meydana geldi. Yatağan Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli jandarma Başçavuş B.D., eşi ile birlikte alışveriş yapıp marketten sigara almak için aracından indiği sırada, daha önce aralarında husumet bulunan Z.Y. ile tartıştı. Kısa sürede büyüyen ve küfürleşmelere varan tartışmaya Z.Y.'nin yanındaki oğlu M.Y. ve arkadaşı T.K. (Tayfun Karadağ) da (17) katıldı. Vatandaşların ayırmakta güçlük çektiği, tekme ve tokatlı kavga sırasında, Z.Y.'nin eline bıçak geçirmesi üzerine ortam iyice elektriklendi. Bıçakla üstüne yürünmesiyle başçavuş B.D. de aracından komando bıçağını alıp kendini savunmaya çalıştı. İhbar üzerine gelen Yatağan polisi, kavganın büyümesini önledi. Ancak, polislerin yanında bile başçavuş B.D.´ye küfür ederek hakaretler yağdıran Z.Y. ile beraberindekilerin bıçaklı tehditi ve saldırılarının sürdüğü görüldü. Arbede sırasında polislerin sıktığı biber gazından etkilenip yere düşen astsubay B.D.'nin başı yarıldı. Başçavuş B.D., kanlar içinde kaldı. Kavgaya karışan 4 kişi, ekip otolarına bindirilip polis merkezine götürüldü, bir komando bıçağı, bir ekmek bıçağı ve `kelebek' diye bilinen bir bıçağa da el konuldu.

Astsubay B.D., çıkartıldığı mahkemece serbest kaldı. Z.Y., oğlu M.Y. ve arkadaşı T.K. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Z.Y. adliye çıkışında bu kez ``tarih eser kaçakçılığı'' suçlamasıyla ifadesi alınmak üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Görevli polis memuruna mukavemet ve hakaretten sabıkası bulunan, bir ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Z.Y., Muğla'ya götürüldü. Z.Y.'nin sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Başçavuş B.D. ise Z.Y.'nin kendi ismini kullanarak bölgede tarihi eser kaçakçılığı yaptığını öne sürdü. Olayla ilgiil soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber