Kavaf, müstehcenliği yakalama timi kuruyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2010 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı'nın, dizi ve filmlerdeki sigara ihlallerini izleyen biriminden sonra şimdi de Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, ?müstehcen sahneleri takip? için bir ekip kuruluyor.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın isteği üzerine ?Ebeveyn İzleme Kurulu? oluşturulacak. Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM) ile Üst Kurul arasında işbirliği protokolü imzalanacak. Kurulun TV'lerde tespit ettiği müstehcen sahnelere ilişkin ihlalleri, RTÜK öncelikli olarak değerlendirecek. Kurul ile RTÜK arasında önümüzdeki günlerde imzalanması öngörülen protokolde şu maddeler yer alıyor:

ASAGEM'in yaptığı aile konulu eğitim faaliyetleri kapsamında, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Uzmanlarına Türk aile yapısı, gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişiminin zedelenmesi konularında seminer programları düzenlenecek.

Spot filmler hazırlanacak

Program durdurma müeyyidesi uygulanacak televizyon kanallarında yayınlanacak ikame programların yapımında ortak çalışmalar gerçekleştirilecek. ASAGEM'in yapacağı spot yayınların televizyonlarda yayınlanması için RTÜK girişimlerde bulunacak. RTÜK ve ASAGEM'in yapacağı sosyal araştırmalarda, her iki kurumun istek ve teklifleri araştırılacak. Bu araştırmaların veri tabanlarının ilgili kısımları talep halinde karşılıklı paylaşıma açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber