Yargıtay üyesi Aktan şikayet dilekçesi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2010 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan'ın, basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin olarak, Yargıtay 1. Başkanlık Kuruluna şikayet dilekçesi verdiği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bulunduğu suç duyurusunda da kayıtları ''kurgulayanların'' tespit edilerek, haklarında cezai işlem yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

Aktan'ın avukatı Uğur Erhan Dinçer, müvekkiline ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının, Aktan'ın değişik zaman ve mekanlarda yaptığı konuşmalardan kurgulanarak oluşturulduğunu savundu.

Aktan'ın ses kayıtlarında adı geçen CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile tanışmadığını ve görüşmediğini belirten Dinçer, müvekkilinin ses kayıtlarında geçen bazı kelimeleri kendisinin kullanmadığını söylediğini duyurdu.

Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının internet sitelerinden kaldırılmasını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri suç duyurusu dilekçesinde istediklerini vurgulayan Dinçer, ''asılsız ve gerçek dışı'' kayıtları oluşturanların tespit edilerek, bu kişilerin cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

İnternette yer alan ses kayıtlarına dayanarak haber yapan gazete ve televizyon programlarında müvekkili Aktan aleyhine eleştiri sınırlarını aşan sistemli bir yıpratma çalışması yürütüldüğünü ileri süren Dinçer, ses kayıtlarına yer veren internet siteleri, kayıtlara dayanarak haber yapan gazete ve televizyonlar hakkında tazminat davaları açacaklarını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber