Baykal: Komployu medya kurdu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykal, istifasının ardından çıktığı ilk canlı yayında kendisine düzenlenen ?komplo'nun hangi medya grubu tarafından yapıldığına ilişkin soruları savuşturdu

? İnternete düşen uygunsuz görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra evine kapanan ve mesajlarını aracılarla medyaya ulaştıran Deniz Baykal, CHP Kurultayını değerlendirmek için önceki gün adeta medya çıkarması yaptı. Angora sitesindeki evinde Mehmet Ali Birand, Uğur Dündar ve Ali Kırca'yı ağırlayan Baykal en çok Ali Kırca'nın soruları karşısında sıkıştı. Kendisini istifaya götüren süreçle ilgili olarak daha önce ?medya operasyonu? diyen Deniz Baykal'dan ısrarla gazete ya da grup ismi isteyen Ali Kırca, Baykal'ı sıkıştıran soruları yöneltince ortaya çok ilginç bir diyalog çıktı. Kendisine yapılan medya operasyonunu CHP için avantaja dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Baykal operasyonun hangi grup tarafından yapıldığına dair ısrarlı soruları da ?Şimdi sırası değil. Çok da önemli değil? diyerek geçiştirdi. İşte o tarihi itiraf gibi diyaloglar:

Bu operasyondan şikayetim yok

Ali Kırca: Sizin aleyhinizde bir medya operasyonu yapıldığı, böyle bir siyaset dizayn edilmek istendiği söylediniz.

Deniz Baykal: Medya operasyonu olduğu tarafını kimse inkar edemez. Çok açıktır, çok nettir... Bu konuda sizin bir tereddüt içinde olabilmenize hiç ihtimal vermem.

Ali Kırca: Hangi Medya?

Deniz Baykal: Yani teker teker saymaya kalkmayalım.

Ali Kırca: O anlamda söylemiyorum.

Deniz Baykal: Herkes kendisini biliyor. Siz de biliyorsunuz. Biz de biliyoruz. Ama benim bir şikayetim yok. Bu doğaldır.

Ali Kırca: Durumun içinde olan mı, durumdan yararlanan bir medya operasyonu mu?

Deniz Baykal: Yani ayrıntılarına girmeyelim artık. Olayın o boyutu çok önemli değil. Medya, şuna kızdığından ya da bunu tercih ettiğinden ya da belli bir planı, hesabı olduğundan dolayı partiye yönelik ilgisini yüksek tutuyorsa bunu bir avantaj olarak değerlendirmeliyiz.

Ali Kırca: Bu CHP'nin avantajıdır diyorsunuz...

Deniz Baykal: Ben öyle bakıyorum. Bizimle ilgili operasyonların bir sınırı vardır. Yapılabilecekler vardır, yapılmayacaklar vardır.

Kürt sorununu belki hepimizden iyi biliyor ama söyleyemiyor!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber