MHP: Durak göreve iade edilsin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2010 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın kendisiyle ilgili soruşturmayı etkileyebileceği gibi bir durumun fiilen ortadan kalktığını savunarak, ''Kentteki kaos ancak Durak'ın göreve iadesiyle sona erer'' dedi.

Çobanoğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım ve MHP Adana milletvekilleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Çobanoğlu, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında tüm bilgi, evrak ve dokümanların toplandığını, tüm belediye ilgililerinin ifadeleri alınarak soruşturmanın tamamlandığını anımsattı.

İlgili kanuna göre ilçe ve ilk kademe belediye başkanlarının büyükşehir belediyesi başkan vekili olamayacağını savunan Çobanoğlu, ''Diğer iki partinin başkan vekili adayları bu kurala aykırı belirlendiği için bizim adayımızın başkan vekili olması gerekiyor. Bu yüzden konuya ilişkin yanlış uygulamanın yürütmesi mahkeme tarafından durduruldu. Adana Valisinin bir an önce yargı kararını uygulamasını istiyoruz'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir toplantıda kullandığı Atatürk'e ait, ''Hakimiyeti milliyeye karşı çıkmak irticadır'' cümlesini anımsatarak, şunları söyledi:

''Bugün irtica ve mürtecinin kim olduğunu görüyoruz. Seçilmiş bir kişi bakan iradesiyle görevden alınıyor. Milli iradeye karşı çıkan kim soruyorum? Milletin, hakkını, hukukunu yok sayan bu zihniyet irticanın ta kendisidir.''

Çobanoğlu, ''Sayın Durak'ın partimizden istifa etmiş olması hukuken linç edilmesine seyirci kalacağımız anlamına gelmez'' dedi.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, bu konudaki tartışmalar başladığında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Durak'ın partiden istifa etmesi'' yönünde bir açıklaması olduğunu anımsatılması üzerine, ''Biz hukuka bugün hukuka aykırı işlemleri ifade ediyoruz. O gün ortaya koyduğumuz bir siyasi tavırdır. Bu tavrı biz kendi partimiz olarak aldık. Şimdi yaptığımız şey doğrudan doğruya millet iradesine, Adana iradesine hukuka aykırı bir şekilde işlem tesis edilmesine karşılık iade edilmesidir. Ondan sonraki safha partimizin yapacağı değerlendirmedir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber