Hafız ve ezan okuma birincileri belli oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2010 19:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 2010 yılı İmam Hatip Liseleri Arası 'Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması' finali Rize'de yapıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmalarda, 22 ilden gelen finalist öğrenciler, birbirinden güzel Kur'an-ı Kerim ve ezanlar okudu.

Yarışmalardan önce bir konuşma yapan Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, toplumda Kur'an'a hizmet edenlerin önemsendiklerini belirterek, ''Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Bu nedenle toplumsal hayata göre alacak insanların eğitim açısından çok iyi yetiştirilmeleri gerekir. Hafızlık ve ezan okuma yarışmaları da bu çalışmaların bir parçasıdır.'' dedi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise konuşmasında, ilahi öğretilerin muhatapları tarafından iyi korunup bir sonraki nesile aktarılması gerektiğini söyledi. Yurt dışındaki programları dolayısıyla programa katılamadığını telgrafla bildiren Başbakan Recep Tayip Erdoğan ise gönderdiği telgrafta, yarışmaya katılan bütün öğrencilere başarılar dilediğini bildirdi.

Konuşmaların ardından, bölge yarışmalarında birinci olarak finale kalan öğrenciler, hafızlık ve ezan okuma yarışmaları final etabında hünerlerini gösterdi. Toplamda 22 ilden gelen finalistlerin yarıştığı yarışmaların hafızlık dalında Kayseri, Trabzon, Rize, Düzce, Denizli, Kocaeli, Mersin, Bitlis, İstanbul Bakırköy, Erzurum ve İstanbul Kadıköy, Ezan okuma dalında ise Mardin, Hatay, Sinop, Kayseri, Kastamonu, Erzurum, İzmir, Bursa, İstanbul, Rize ve İstanbul Kadıköy yarıştı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı yarışmalar sonunda, hafızlıkta İstanbul Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İsa Sarıkaya birinci, Denizli Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ahmet Sarıkaya ikinci oldu. İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hamza Özkurt ile Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İsa Topal ise üçüncülüğü paylaştı.

Ezan okuma yarışmasında ise İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden Abdurrahman Ayvaz birinci, Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Demirarslan ikinci, Kastamonu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Fatih Odabaşı da üçüncü seçildi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber