İsrail Başkonsolosluğu abluka altında

Haber Giriş : 31 Mayıs 2010 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazze'ye insani yardım taşıyan filonun 2 İsrail gemisi tarafından taciz edilmesi üzerine, bu durumu protesto etmek isteyen binlerce vatandaş İsrail Başkonsolosluğu önüne akın etti. Filistin ve Türkiye bayrakları taşıyan grup, gemiler Gazze'ye ulaşana kadar eylemlerine devam edeceğini bildirdi.

Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan Özgürlük Filosu'nun, İsrail donanmasına ait 2 gemi tarafından taciz edildiği haberi üzerine binlerce vatandaş, Levent'te bulunan İsrail Konsolosluğu önüne koştu. İsrail gemilerinin tacizini protesto etmek isteyen vatandaşlar, ellerinde Filistin ve Türkiye bayrakları ile sloganlar atarak eyleme başladı. Gemilerin Gazze'ye ulaştığı haberi gelinceye kadar, İsrail Başkonsolosluğu önündeki eylemin devam edeceğini söyleyen vatandaşlar, İsrail aleyhine yapılan konuşmaları alkışlarla destekledi.

Eylemin başlamasıyla birlikte çok sayıda çevik kuvvet polisi, başkonsoloslukta önlem aldı.


ABD'nin Adana konsolosluğu önünde protesto

Adana'da bir grup, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in tutumunu protesto etti.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla ABD'nin Adana Konsolosluğu önünde toplanan grup, ''İsrail ve ABD aleyhine'' çeşitli sloganlar attı.

Bir süre oturma eylemi yapıp, dualar okuyan gruptakiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'e karşı bir kez daha ''One minute'' şeklinde tepki göstermesini istediler.

Konsolosluk önünde yaklaşık yarım saat kalan grup, daha sonra ayrıldı.

Bu arada, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, konsolosluk çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber