Şimşek: Odak konusu istihdam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2010 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu dönemde odak noktalarının özel sektör dinamizmini harekete geçirip, bu vasıtayla Türkiye'de daha yüksek katma değer daha fazla istihdam yaratmaya çalışmak olduğunu söyledi.

Maya Anatolium Ankara Projesi ve Nata'nın Alışveriş Merkezi Projesinden oluşan ve içinde İKEA mobilya mağazasını da bulunduran ''Alışveriş Vadisi''nin temel atma töreni Mamak'ta yapıldı.

Maliye Bakanı Şimşek, törenin açılışında yaptığı konuşmada, iki grubun yaptığı yatırımın sağlayacağı istihdam anlamında özünde kurulacak bir sanayi tesisinden farklı olmadığını söyledi.

Japonya, ABD gibi dünyanın en gelişmiş ülkelerinde istihdamın yüzde 75-80'inin hizmetler sektöründen sağlandığına dikkati çeken Şimşek, Türkiye'nin bugün en önemli ekonomik sorunlarından birinin işsizlik olduğunu anlattı.

Şimşek, bu anlamda da niteliği ne olursa olsun vatandaşa iş, aş sağlayan bu tür yatırımların çok önemli olduğunu vurguladı.

Vatandaşa iş, aş üreten yatırımlar yapılmasının önemini vurgulayan Şimşek, eğitim konusuna da değindi. Bugün işsiz vatandaşların yüzde 60'ından fazlasının lise altı eğitime sahip olduğuna dikkati çeken Şimşek, nitelikli elaman geliştirmenin ve eğitimde kalitenin çok önemli olduğunu söyledi.

Mutlaka iş, aş üreten girişimcilerin önünün de açılması gerektiğini belirten Şimşek, Türkiye'de iş ortamının iyileştirme anlamında da önemli bir çaba içinde bulunduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber