İsrail'den cezalandıracağız açıklaması... 360 kişiyi tutukladılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2010 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren filodaki 360 kişiyi tutukladığı bildirildi. İsrail, en az 9 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı baskında "askerlerine linç girişiminde bulunanların" İsrail yasalarına göre cezalandırılacaklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharanovitch, resmi verilere göre 9 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı baskında "İsrail askerlerine linç girişiminde bulunanların" İsrail yasalarına göre cezalandırılacaklarını söyledi.

Aharonovitch, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, "Askerlerimize el kaldıran herkes, yasaların gerektirdiği şekilde cezalandırılacak" dedi.

Aharanovitch, İsrail'in bu konuda gerekli kanıtları toplamaya başladığını ve girişime dahil olanlardan bazılarının tespit edildiğini belirtti.

İsrail İç Güvenlik Bakanı, İsrailli Arapların protestolarına da değinerek, bu tür protestoların ülke çapında yapılacağı konusunda hiç şüphesinin olmadığını, ancak bunların çok sakin geçeceği umudunu taşıdığını söyledi.

360 KİŞİ TUTUKLANDI

İsrail askerlerinin "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıların ardından, 360 kişinin tutuklandığı bildirildi.

TUTUKLANANLAR ARASINDA ALBAYRAKLAR KARDEŞLER DE VAR

İsrail'e giden Mavi Marmara gemisindeki gazeteciler arasında yer alan ve tutuklanan isimler arasında Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hakan Albayrak ve sinema sanatçısı kardeşi Sinan Albayrak'ın da bulunduğu belirtildi.

İsrail devlet radyosu daha önce geçtiği bir haberde, gemideki yolculardan 480'inin gözaltında bulunduğunu, 48 kişinin ise sınır dışı edilmek üzere olduğunu bildirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber