2 Haziran 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ayrı ayrı görüşecek. Gül, Kırgızistan Geçici Hükümeti Başkanı Birinci Yardımcısı Almazbek Atambayev'i kabul edecek. (15.30/18.30/14.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 'Güvenlik Zirvesi' Başbakanlık konutunda düzenlenecek. Erdoğan ayrıca Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife el Tani ile de görüşme yapacak. (11.00/16.30)

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için gelen öğrenciler sırasıyla Anıtkabir, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir'e ziyaretler gerçekleştirecek. (11.00/13.30/16.00/17.00)

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Gazze Filosu'na saldırı gündemiyle toplanacak. (10.30)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'e-Pasaport Uygulaması' hakkında bilgi verecek. (10.00)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, TMO'nun bu yıl ve gelecek yıla ait hububat alım fiyatını açıklayacak. (09.45)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TEDAŞ'daki hisse devri törenine katılacak. (09.30)

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, parti merkezlerinde genel başkanlar olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar. (11.00/11.00)

Birleştirilen Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına devam edilecek. Bugünkü duruşmada tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastaneden video konferans yöntemiyle ifadesinin alınması bekleniyor. (09.00)

Türk Telekom, Tepe Güvenlik ile 'Ev Gibisi Yok' konsepti altında hayata geçireceği projenin detaylarını İstanbul'da düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak. (09.30)

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet yürüten Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK), Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz onuruna İstanbul'da öğle yemeği verecek. (12.00)

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek. (10.00)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2009 yılında desteklenerek tamamlanan 89 projenin toplu açılışı ve 2010 yılında desteklenecek projelerin Adana'da yapılacak duyuru törenlerine katılacak. (15.00)

Çukurova Yapı ve İnşaat Fuarı TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. (12.00)

AB-Batı Balkanlar Yüksek Düzeyli toplantısı Bosna Hersek'te yapılacak. Toplantıya Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak.

AVRASYA FEED

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen ikinci Kiev Film Festivali'nde Türk filmi 'Mommo Kız Kardeşim' iki ödül aldı. Mommo'nun toplam aldığı ödül sayısı 25 oldu.

Ukrayna'da eğitim gören Türk öğrencileri İsrail'i protesto etmek için İsrail konsolosluğu önünde eylem yapacak.

SPOR

Beko Basketbol Ligi play off final serisi 6. maçında Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak. (20.00)

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, anlaştığı Polonyalı oyuncu Katarzyna Skowronska ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sözleşme imzalayacak. (15.30)

Popescu: 'Bursaspor'un şampiyonluğu Türk futboluna değer kattı.' Galatasaray'ın eski yıldızlarından Romanyalı defans oyuncusu Gheorghe Popescu, Bursaspor'un şampiyonluğunun Türk futboluna değer kattığını söyledi. Gönlünün her zaman Galatasaray'ın kazanmasından yana olduğunu kaydeden Popescu, 'Fenerbahçe kazanacağına Bursaspor şampiyon olsun' dileğinin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber