Güvenlik zirvesi sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazze yardım filosuna düzenlenen kanlı İsrail saldırısı ile ilgili olarak, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve Kuvvet Komutanları ve MGK üyelerinin katıldığı zirve sona erdi.

Kritik zirve 4 saat sürdü.

Başbakanlık'taki Güvenlik Zirvesi'nin ardından yazılı bir açıklama yapıldı.

İsrail'in yardım konvoyuna yaptığı saldırı ve Türkiye'de yaşanan terör olaylarının görüşüldüğü zirveden sonra yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Toplantıda 31 Mayıs gecesi İskenderun'da meydana gelen saldırı ve İsrail'in saldırısı değerlendirilmiştir. İki saldırı tüm boyutlarıyla incelenirken, yaşananlar tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

Yapılan çalışmalar atılacak adımlar müzakere edilmiştir. Terörle çok boyutta mücadelenin devam edeceği çalışmalara hız verileceği kaydedildi.

İsrail saldırısı sonrasında atılacak adımlar ele alındı.

Bu çerçevede yapılan uluslar arası girişimler değerlendirilmiştir. BM Genel Kurulu ve NATO Konseyi İsrail'i kınama açıklaması yapmıştır. Hükümetimizin yürüttüğü çalışmalar neticesinde yaralananların ve ölenlerin ülkemize dönüşü sağlanmıştır. Tüm cenazeler THY uçaklarıyla getirilecektir.


GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANTISI BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki iç ve dış güvenlik konularının ele alındığı toplantı 11.45'te başladı.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Ali Babacan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, bir MİT Müsteşar Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal katılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber