Batman'da yolsuzluk operasyonu: Doktorlarında bulunduğu 10 kişiye gözaltı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan operasyonda aralarında eski başhekim ve doktorların da bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, aralarında eski başhekim ve başhekim yardımcısının da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Geçmişte başhekimlikçe yapılan bazı mal ve hizmet alımı ihalelerin düzenlenmesinde hukuka aykırı işlemlerin yapıldığı, kurum yetkililerinin görevlerini kötüye kullandıkları ve yapılan ihalelere fesat karıştırdıkları, kamunun zarara uğratıldığı ve bazı kişilerin haksız kazanç sağladıkları ihbarı üzerine polis harekete geçti.

Operasyonda söz konusu ihale ve hizmet alımına ait tüm ihale evraklarına el konulduğu, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerince yapılan detaylı inceleme sonucunda "Haksız kazanç sağlama, ihale teknik şartnamesinde gerekli şartların yerine getirilmediği, alınmayan hizmetlerin alınmış gibi gösterildiği, ihale kararında veya sözleşmede belirtilen şartlara istinaden alımların eksik verilmesine rağmen, tam olarak verilmiş gibi gösterildiği, Teftiş Kurul Raporu incelenmesi sonucu yapılan ihaleler

neticesinde 6 aylık dönemi kapsayan ödeme sürecinde kamunun yaklaşık 1 milyar 9 milyon TL tutarında zarara uğratıldığının tespit edildiği aktarıldı.

Operasyonda ihale tarihinde Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi olan S.A., Mersin Kadın Doğum Hastanesi'nde görevli Doktor S.S., Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin çeşitli birimlerinde çalışan N.K., A.Ö., M.A. ve B.Ç. Batman Kadın Doğum Hastanesi'nde görevli M.L.G. ve ihaleye giren firma yetkilileri A.A., F.A. ve S.Ş. isimli şahıslar gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 10 şahıs Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sorgularının

yapılmasından sonra, "İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Batman Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber