Altı şehit veren İskenderun'da 10 bin kişi yürüdü - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HATAY'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'nda nöbet değişimi yapan askeri kamyonete düzenlenen roketli saldırıda 6 askerin şehit edilmesi 7 askerin de yaralanması protesto edildi. 10 bin kişinin yürüdüğü ilçede onlarca tekne de deniz sahilinde demirleyip, Türk bayrakları açarak destek verdi.

İskenderun'da, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve belediyelerin ortaklaşa düzenlediği protesto yürüyüşü, İsmet İnönü Meydanı'nda başladı. Türk bayrakları açan binlerce kişi, İnönü Meydanı'ndan başlayıp, Şehit Pamir Caddesi'ni takip ederek sahile kadar yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Kalabalık, ?Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz', ?İskenderun burada, Apo'nun piçleri nerede?', ?Şehitler ölmez vatan bölünmez', ?Her Türk asker doğar' şeklinde sloganlar attı, balkonlara, pencerelere çıkanlar da kalabalık gruba destek verdi. Kalabalık arasında kadın ve çocukların da yoğunluğu da dikkat çekti.

BALIKÇILAR DA TEKNELERLE GELDİLER

Sahil kenarındaki Atatürk Anıt Alanı'nda toplanan kalabalık, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Bu arada İskenderun Balıkçı Barınağı'ndaki balıkçılar da teknelerini Atatürk Anıt Alanı arkasına demirleyerek bayraklarla mitinge destek verdi. Zaman zaman sirenlerini çalarak tepkilerini ortaya koydular. Tunceli'de 1985'te şehit olan oğlu Jandarma Er Veysel Aktı'nın resmiyle yürüyen şehit annesi Gazali Aktı, ?Allah onları kahretsin. Bize yaşattıklarını kendileri de bizden daha beter ve acılar içinde yaşasınlar ki, ancak evlat acısını bilsinler? dedi.Miting görevlisi Nurettin Sökmen, İskenderun'da hain saldırıda şehit edilen erlerin isimlerini tek tek okurken, kabalalık da hep bir ağızdan ?Burada' diye karşılık verdi.

Mitingte konuşan İskenderun Belediye Başkanı CHP'li Yusuf Civelek, hayatının baharında 6 askeri memleketlerine şehit olarak uğurladıklarını vurgulayarak, ?Ateş onların evine olduğu kadar İskenderun'a da düştü. Onlar bizim evlatlarımızdır. Acısını her zaman yüreğimizde duyacak ve unutmayacağız. Ateş düştüğü yeri yakar derler. Ateş İskenderun'a düşmüştür. Ateş tüm Türkiye'ye düştü. Ümit, Serhat, Kerem Oğuz, İsmail, Erhan ve Erol artık kalbimizdedir? dedi.

Civelek, 27 yıldan beri yaşanılan acıları artık sıradan olaylar gibi kabullenilemeyeceğini ifade eden artık sabırlarının kalmadığını söyledi.

Duygulu anların yaşandığı yürüyüşün ardından kabalalık, olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber