Emeklilerden iki günlük oturma eylemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- DİSK'e bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, 11?12 Haziranda şube ve temsilciliklerinin bulunduğu tüm merkezlerde iki günlük oturma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Beysülen, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sağlıkta alınan muayene ücreti, katılım payı, ilaç parası ve ek ödemelerin kaldırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Emekli maaşlarından dernek aidatı kesintisi yapılmaması, emekli aylıklarının yükseltilmesi, emeklilerin örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılması ve emeklilere sendika hakkının tanınmasını istediklerini vurgulayan Beysülen, bu taleplerin karşılanması istemiyle 11?12 Haziranda şube ve temsilciliklerinin bulunduğu tüm merkezlerde iki günlük oturma eylemi yapacaklarını söyledi.

Eylemin 11 Haziranda başlayacağını ve 12 Haziran saat 18.00'e kadar devam edeceğini belirten Beysülen, eylem alanında çadır kurulacağını, bildiri, afiş, döviz ve pankartlarla kamuoyunun bilgilendirileceğini kaydetti. Beysülen, ayrıca emeklilere bordro verilmesi talebini içeren dilekçelerin de imzaya açılacağını bildirdi.

Beysülen, tüm sendikaları, siyasi partileri, meslek odaları ile demokratik kitle örgütlerini eyleme destek vermeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber