Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2010 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Ülkemiz Cumartesi öğle saatlerinde Batı bölgelerimizden başlayarak yağışlı havanın etkisine girecek.

5 Haziran 2010 Cumartesi günü, Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Antalya, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek.

6 Haziran 2010 Pazar günü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Adana, Osmaniye ve K.maraş çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Balıkesir), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu), Çankırı, Çorum ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde (Nallıhan, Beypazarı, Ayaş, Güdül, Çamlıdere, Kızılcahamam, Kazan, Çubuk, Akyurt) kuvvetli olacak.

7 Haziran 2010 Pazartesi günü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar; Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce) çevrelerinde kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIĞI; Yarın (Cumartesi) önemli bir değişiklik olmayacak. Pazar günü, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde 5 ila 7 derece olmak üzere, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde azalacak.

Kuvvetli yağış ve hava sıcaklığındaki azalmanın oluşturabileceği olumsuz şartlara (Sel, Ani su baskını, Yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber