9 Haziran 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2010 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Finans Merkezi Yüksek Konseyi ve Ulusal Danışma Kurulu'nun ilk toplantısı İstanbul Kongre Merkezi Çamlıca Salonu'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında toplanacak. Toplantıya Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katılacak (14.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, alışveriş ve perakende derneklerinin yöneticileriyle Yurtdışı Yatırım Koordinasyon Kurulu' nun imza töreninde bir araya gelecek. (09.00)

Binyıl Kalkınma Hedefleri Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölgesel Konferansı İstanbul'da yapılacak. (09.30)

Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak Kapanış Töreni ile sona eriyor. (19.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bakanlıkta Exxon Mobil Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark W. Albers ve Nabucco Konsorsiyumu Ortakları ile ayrı ayrı görüşecek (10.00/11.00)

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 657 sayılı devlet memuru kanununda yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verecek. (11.00)

Kırgızistan Büyükelçisi Dyryldaev, ülkesinde yapılacak referandum hakkında bilgi verecek. (11.00)

SP Lideri Numan Kurtulmuş parti genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyecek (11.00)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Kumkapı'da, Ermeni Azınlık Okullarının Yıl Sonu Mezuniyet Töreni'ne katılacak. (14.00)

Atatürk Üniversitesi tarafından üniversitenin Kültür ve Gösteri Merkezi ve Fuayesi'nde 'Üniversite, Sanayi ve Teknokent Tanışma Günleri programı kapsamında proje tanıtımları yapılacak. (14.00)

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ticari faaliyetlerine katkı sağlama ve yurtdışı pazarlarına açılmalarına destek olmak amacıyla "Türkiye - Almanya" işbirliği günleri düzenliyor. Almanya heyeti ile gerçekleştirilecek olan ikili iş görüşmeleri BTSO'da gerçekleştirilecek. (10.00-17.00)

CeBIT Bilişim Eurasia, "Anadolu Turu" kapsamında fuarın bu yılki teknoloji içeriği ile birlikte bölge sanayisinin bu teknolojiden ne şekilde yararlanabileceğini Bursa'da Almira Otel'de düzenleyeceği bir basın toplantısıyla anlatacak. (10.00 - 12.00)

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker İzmir'de. Gerçeker, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı"na katılacak. (09.30)

İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticileri ile yardım gönüllüleri, Süleymaniye'deki Daruzziyafe Restoran'da düzenleyecekleri kahvaltılı toplantıda Gazze yolculuğunun detaylarını anlatacak. (10.30)

Sivas kent meydanında bulunan sadaka taşına ve Sivas Kongresi'nin yapıldığı tarihi Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi duvarına sprey boya ile yazı yazılması vatandaşların tepkisine neden oldu. (Özel)

Adana Valiliği'nin yürttüğü Segiye Uzanan Eller Projesi kapsamında kentteki risk grubundaki 3 bin çocuğa eşofman dağıtılacak. (10.00)

İngiltere'nin Ortadoğu'dan sorumlu bakanı Alistair Burt, "İHH'nın terör gruplarıyla bağlantılı olduğunu doğrulayamayız. Bu İsrail'in yapacağı soruşturmayla alakalı bir durum. Olayla ilgili yapılacak soruşturma bağımsız ve ilgili ülkelerin kaygılarını gidermeli."dedi.

AVRASYA FEED

Çin Devlet Başkanı Hu Jintao çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Özbekistan'a geliyor.

SPOR

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için belirlenen A Milli Erkek Takım Aday Kadrosu yarın düzenlenecek bir basın toplantısıyla açıklanacak. (11.30)

Galatasaray Spor Kulübü, Haziran ayı olağan Divan toplantısı Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilecek. (13.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber