Okulda cinsel istismara protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2010 15:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TUNCELİ'nen Pertek İlçesi'nde Pansiyonlu Anadolu Lisesi'nde 17 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla öğretmen M.B., açığa alındı. Cinsel istismar üzerine ilçede toplanan 300 kişi olayı protesto etti.

Pertek Pansiyonlu Anadolu Lisesi'de öğretmenin kız öğrencisine cinsel istismar olayı, önceki gece meydana geldi. İddiaya göre beden eğitimi öğretmeni M.B'yi, okulda yatılı kalan 11'inci sınıf öğrencisine pansiyonda cinsel tacizde bulunurken nöbetçi kadın öğretmen durumu görüp okul idaresine bildirdi. İdarenin durumu ilettiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyu Kaymakam Murat Çağrı Erdinç'e bildirdi. Kaymakam Erdinç, öğretmen M.B'yi açığa alırken, hakkında idari soruşturma başlatıp, öğretmen hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan ilk soruşturmada öğretmen ile öğrencisinin bir süredir cep telefonuyla mesajlaştıkları belirlendi. Cumhuriyet Savcılığı ile Kaymakamlığın başlattığı soruşturma sürdürülürken, cinsel istismar ve yıl sonu olması nedeniyle okuldaki bazı öğrenciler evlerine gönderildi.

Pertek'te öğretmenin cinsel istasmar iddialarının duyulması üzerine bugün belediye binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, olayı protesto etti. Protestocular alkışlar eşliğinde, ?Pertek uyuma namusuna sahip çık', ?Dersim onurdur onuruna sahip çık' sloganı atıp yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından PTT önüne gelen protestocular burada oturma eyleminde bulundu.

Pertek'in EMEP'li Belediye Başkanı Kenan Çetin, protestocuları sakinleştirmek için bir konuşma yaptı. Çetin, ?Biz yetkililerle görüştük, gerekli işlemler başlatıldı. Söz konusu öğretmen arkadaş bugün itibarıyla açığa alındı. Soruşturma yürüyor. Sizin bu onurlu duruşunuz, bu soruşturmanın hızlanması için çok önemli. Gerekli tepkimizi gösterdik, sizden ricam artık dağılmanızdır? dedi.

Protestocular başkan Çetin'in konuşmasının ardından sloganlar eşliğinde bu kez Öğretmenevi önüne yürüyüp burada oturma eylemi başlatırken, olayla ilgili Kaymakam ve Milli Eğitikm Müdürü'nen kendilerine bilgi vermesini istedi. Belediye Başkanı Kenan Çetin ile sendika temsilcileri, protestoculara bir kez daha dağılmaları yönünde uyarılarda bulunup, gerekli girişimleri kendilerinin yaptığını anlattı. Protestocular, burada yaklaşık 45 dakika oturma eyleminin ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber