TBMM üstün hizmet ödülü sahibi yardımsever

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Dr. Mete Ersoy, ''Ülkemde onca yoksulluk varken, kendimi mutlu olmaya layık göremedim'' dedi.

Ersoy, 74 yaşında olduğunu, fakir insanlara yardım etmeyi çok sevdiğini ve bunun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Hayatı boyunca bir çok yardım yaptığını, ancak bunların hiç birini dillendirmediğini belirten Ersoy, ''Bazılarını görüyorum bir kaç derslik yaptırıyor her tarafta duyuluyor. Ben yaptıklarımı hiçbir zaman anlatmadım. Ülkemde onca yoksulluk varken, kendimi mutlu olmaya layık göremedim'' diye konuştu.

Kazancının yaklaşık yüzde 60'ını hayır işlerine harcadığını belirten Dr. Mete Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hayatım boyunca herkese yardım etmeye çalıştım, ama hiçbir şey beklemedim. Sokak çocukları eğitim merkezi kurdum ve bu merkeze 6 yıl yardım ettim. Her türlü ihtiyaçlarını karşıladım, ama başarılı olamadım çünkü sokak çocuklarını eğitmek çok zor. Milas'ta çok güzel bir ilköğretim okulu yaptırdım. Bütün bölümleri donanımlı. Çok güzel bir okul. Çocuklar, 20-25 kişilik sınıflarda çok rahat ders görüyor. Bu yıl yine Milas'ta uluslararası standartlarda spor salonu yaptırıyorum. Uluslararası müsabakalar yapılabilecek. 250 kişi oturma kapasiteli olacak. Çocuklar spor yapabilecek, portatif sahnesi olacak ve sosyal amaçlı olarak kullanılabilecek. Gayri menkulleri bir vakıf haline getirip, fakir aile çocuklarına ileri ki senelerde bazı imkanların sağlanması için çalışacağım. Ben bütün çocukların eşit şartlarda, farklılık olmadan büyümelerini istiyorum.''

-''OTOBÜSLE YOLCULUK EDİYORUM''

Mete Ersoy, çalışma yaşamı boyunca iyi para kazandığını, ancak bunu hiçbir zaman kendi yaşamına yansıtmadığını, sokakta yürümeyi sevdiğini ve hala otobüsle yolculuk ettiğini anlattı.

Ersoy, ''Hayat boyu bütün mutsuzluklarım, çok sevdiğim ülkemden kaynaklandı. Bu kadar güzel, sonsuz imkanları, iyi insanları olan, büyük medeniyetlerin beşiği, bu eşsiz ülkenin, geri ve fakir bıraktırılması en büyük üzüntü kaynağım oldu. Ülkemde onca yoksulluk varken, kendimi mutlu olmaya layık göremedim. Meslek hayatım boyunca bir çok okula çeşitli yardımlarda bulundum. Muhtelif sosyal dernek ve hastanelere alet ve eşya alabilmeleri için yardım ettim. Türkiye'de yaşanan depremlerde çok sayıda çocuğa yardım ettim. Onların her türlü ihtiyacını karşıladım. Bunlardan mutluluk duyuyorum'' dedi.

Ersoy, edebiyatla yakından ilgilendiğini de dile getirerek, çeşitli gezi ve anı notları ile şiirlerinin bulunduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber