Türk Eğitim-Sen'den Çubukçu'ya ders kitabı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun bakanlıktaki çalışmalarının yeterli bulmayan Türk Eğitim-Sen, Çubukçu'ya çeşitli konularda kitap gönderdi.

Sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk, düzenlediği basın toplantısında, Çubukçu'nun bakanlıktaki çalışmalarının eğitimcileri memnun etmediğini ifade etti.

Koncuk, şunları kaydetti:

''Bakan 2009-2010 eğitim yılında sınıfta kalmıştır. 2010-2011 eğitim yılı için Sayın Bakan'ın çok çalışması ve eğitim alanında önemli açılımlar yapması gerekmektedir. Bu nedenle Bakan'a yaz tatilinde çalışması için sendika olarak bazı kitaplar gönderiyoruz. Bakanın kırık olan derslerini önümüzdeki yıl düzeltmesi için bu kitaplara ihtiyaç duyduğu gün gibi aşikardır.

Sayın Çubukçu'ya hukukçu olmasına rağmen hukuku yok sayması, hukuka aykırı atamalar, görevlendirmeler yapması ve aile bütünlüğünün korunmasıyla ilgili anayasanın 41. maddesini çiğnemesi nedeniyle Anayasa ve hukuk kitabı; öğretmen açığını doğru belirlemeyememesi, atanamayan öğretmenleri hesaba katmaması, ihtiyaca ve beklentilere uygun sayıda alım yapmaması nedeniyle matematik kitabı; eğitim çalışanlarını sosyoekonomik açıdan zor durumda bırakması, geçim derdini ortadan kaldırmak için girişimde bulunmaması, eğitimcilerin giderek yoksulaşmasına seyirci kalması nedeniyle iktisat kitabı; eğitim çalışanlarının psikolojisini bozan uygulamaları nedeniyle psikoloji kitabı; eşleri farklı illerde yaşamaya mahkum etmesi, ailelerin parçalanmasına göz yumması nedeniyle de Türkiye haritası gönderiyoruz.''

Çubukçu'nun göreve gelmesinin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen bakanlıkta kendisinden beklenen değişimi yapamadığını ileri süren Koncuk, Çubukçu'nun, ''sözleşmeli öğretmenlere kadroya geçirilecekleri sözünü verdiğini'' savundu. Koncuk, üzerinden 357 gün geçmesine karşın bu sözün yerine getirilmediğini ifade ederek, Çubukçu'nun sözünün gereğini yapmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber