Erdoğan ve Başbuğ Tekeli Taburu'nda/video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2010 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u taşıyan helikopterler, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sınırındaki Tekeli Tabur Komutanlığına iniş yaptı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit olan askerler için Van'da düzenlenen törenin ardından helikopterlerle sınır bölgesine hareket eden Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ ve beraberindekiler, yaklaşık 45 dakika süren yolculuğun ardından Şemdinli ilçesine 14 kilometre uzaklıktaki Tekeli Tabur Komutanlığına vardı.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı bölgede, Başbakan Erdoğan ile beraberindekileri taşıyan helikopterlerin tabura inişi sırasında, beş helikopter de sınır hattında hava güvenliğini sağladı.

Irak sınırındaki bölgede askeri yetkililer tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra sivil ve askeri araçlarla Tabur Komutanlığı merkezine geçti.

Erdoğan'ın, saldırıyla ilgili bölgedeki komutanlardan bilgi alacağı ve bölgede incelemelerde bulunacağı öğrenildi.


Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kuvvet Komutanları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte 5 helikopterlerle sınıra hareket etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehitler için düzenlenen törenin ardından, törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlarla bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Van'da Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası'nda, Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan askerler için düzenlenen törene katılan Başbakan Erdoğan, daha sonra törene katılan Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlar ile kışlada biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan'a, hain saldırıyla ilgili harita üzerinde bilgi verildi. Erdoğan toplantının ardından, filoda bekletilen helikopterle Hakkari'nin Şemdinli ilçesine hareket etti.

Erdoğan ve beraberindekilerin, sınır bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra Van'a döneceği öğrenildi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber