Emniyetten e-pasaport açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PASAPORT MÜRAACATI İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

01 Haziran 2010 tarihi itibariyle uygulamaya konulan yeni pasaport için başvuru randevusu talebi, başvuru yapılacak yerler, pasaport almak için gerekli bilgi ve belgeler ile diğer tüm konular için http://www.epasaport.gov.tr adresli internet sitesi hizmete açılmıştır. Pasaport başvurularınız online olarak bu siteden kabul edilmektedir.

Pasaport Almak için;

http://www.epasaport.gov.tr/ adresli siteye girerek randevu veya erken saatde birimlerimize giderek sıra numarası alınız.

Şayet randevu aldıysanız gerekli belgeleri tamamlayarak, randevu aldığınız tarihte, randevu aldığınız merkeze müracaat ederek başvurunuzu gerçekleştiriniz.

Başvurunuzu tamamladıktan sonraki tüm aşamaları e-devlet kapısı olan http://www.turkiye.gov.tr adresli internet adresinden hizmet veren e-pasaport Gönderi Takip Sisteminden izleyebilirsiniz. E-Devlet kapısına kayıtlı değilseniz e-devlet şifresi nasıl alınır sayfasını ziyaret ediniz.

ÖNEMLİ NOT: Pasaport Başvurunuzda fotoğrafınızın standartlara uygun olmaması, tanzim aşamasında müraacatınızın iptal edilmesine ve zaman kaybına yol açmaktadır. Pasaport fotoğraf standartlarını öğrenmek için http://www.epasaport.gov.tr adresli siteden bilgi alabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber