Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2010 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinin, bu gece saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yağışların hafta boyunca özellikle kuzey ve iç kesimlerde lokal olarak etkili olacağı ve beraberinde sıcaklıklarda 4 ila 6 derecelik düşüşlerin gerçekleşeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, yarın, Marmara, Batı Karadeniz, Kıyı Ege ile öğle saatlerinden sonra İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Samsun, Sivas, Yozgat çevrelerinde yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların özellikle Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası ve boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale), Kütahya, Eskişehir, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde ''kuvvetli'' olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba günü, kuzey, iç ve batı kesimlerinde aralıklarla yağış geçişleri olacağı tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Amasya, Tokat, Kastamonu, Karabük ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Perşembe günü ise kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla etkisini sürdürecek yağışların, Trabzon, Rize, Giresun, Hopa başta olmak üzere İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, İnebolu, Sinop, Samsun, Ordu, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Hava sıcaklığının yarın batı kesimlerde, Çarşamba günü ülke genelinde 4 ila 6 derece azalarak, mevsim normalleri civarına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, ayrıca kuvvetli yağışın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına) tedbirli olunması, ayrıca uydu ve radar görüntülerinden elde edilerek yayınlanacak anlık meteorolojik uyarıların takip edilmesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber