PTT, otomasyon sistemini ihraç etmeye başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2010 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğü, iş ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesine imkan sağlayan, bilgisayar yazılım ve donanımlarından oluşan otomasyon sistemini, Moldova ve Makedonya posta idarelerine kuracak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, PTT Genel Müdürlüğünün otomasyon sisteminin Moldova (Posta Moldovei) ve Makedonya (Makedonska Posta) posta idarelerince kurulmasına ve kullanılmasına imkan sağlayan mutabakat zaptı, kuruluşların genel müdürleri tarafından imzalandı.

PTT Genel Müdürlüğüne bağlı iş yerlerinde kullanılan otomasyon sistemi, fatura ödeme, havale ve posta takibinin de aralarında bulunduğu onlarca iş ve işlemin yapılmasında kullanılan yazılım ve donanım sistemlerini içeriyor.

Bu tür işlemleri yapan kuruluşlar, özellikle yazılım sistemlerinin yüksek maliyetli oluşu ve işletmeye uygun sistemin ancak tecrübeler sonucunda kurulabilmesi nedenleriyle hazır sistemleri talep ediyor. Bu bağlamda Türkiye'de son yıllarda en başarılı KİT'ler listesinde ilkler arasında yer alan PTT Genel Müdürlüğü, kurduğu otomasyon sistemini diğer ülkelere ihraç etmeye başladı.

İmzalanan mutabakat zaptına göre, Moldova ve Makedonya'nın posta kurumları, PTT'nin yazılım ve teknik yardımıyla gişe otomasyonu ve kayıt-izleme sistemlerini kuracaklar. PTT Genel Müdürlüğü, posta ve paralı posta hizmetleri konusunda bu iki ülkedeki posta çalışanlarına eğitim de verecek. Ayrıca, PTT yetkililerince Makedonya ve Moldova posta idarelerine gişe otomasyonu ile kayıt-izleme sisteminin uygulanması aşamalarında danışmanlık hizmeti sunulacak.

Sürecin başlama tarihi iki ülke posta idarelerinin taleplerine göre şekillenecek. Bu ülke kuruluşlarının isteklerine göre, sistem üzerinde bazı değişiklikler yapılabileceği gibi sistem aynen de kurulabilecek.

Öte yandan PTT'nin mutabakat zaptı imzaladığı bu kuruluşlara kısa sürede Azerbaycan posta idaresinin de eklenmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber