Tıp fakültesi dekanının unvanı alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2010 15:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Hasan Zafer Acar'ın, ''profesörlüğe yükselme ve atama yeterliliğini taşımadığı'' gerekçesiyle profesörlük unvanı geri alındı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli'nin imzasını taşıyan ve birimlere gönderilen yazıda, Ankara Büyükşehir Belediye Hastanesinde uzman tabip olarak görev yaparken, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı profesör kadrosu ilanına başvuruda bulunan Doç. Dr. Hasan Zafer Acar'ın 11 Mart 2009 tarihi itibariyle profesörlüğe yükseltilerek naklen atamasının yapıldığı hatırlatıldı.

Tıp fakültesindeki görevine 30 Mart 2009 tarihi itibariyle başlayan Acar'ın profesörlük kadrosuna atanması için verdiği dosyanın tekrar incelenmesi yönünde gelen ihbar dilekçesi üzerine ön inceleme başlatıldığı, hazırlanan raporun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sunulduğu ifade edilen yazıda, şöyle denildi:

''Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, Doç. Dr. Hasan Zafer Acar'ın profesörlüğe başvuru dosyası kurulca yeniden görevlendirilen jüri üyelerine gönderilmiş, jüri üyelerinin adı geçenin profesörlüğe yükseltilme ve atama yeterliliğini taşımadığı sonuç ve kanaatine varıldığını Yükseköğretim Denetleme Kuruluna bildirmesi üzerine, Yükseköğretim Denetleme Kurulunca yapılan inceleme sonucu düzenlenen raporda, adı geçen öğretim üyesinin yasal düzenlemelerde öngörülen profesörlüğe yükseltilme ve atama koşullarını taşımadığı halde hatalı işlemler yapılarak atamasının yapılmış olduğu tespit edilmiş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 22 Haziran 2010 tarih ve 4267-20836 sayılı yazıları ile gereği yapılmak üzere üniversitemize bildirilmiştir.''

Yazının son paragrafında da ''Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 22 Haziran 2010 tarihli ve 2010.012.097 nolu kararı doğrultusunda adı geçen öğretim üyesinin, 28 Haziran 2010 tarihinden itibaren profesörlük unvanı geri alınarak kadrosu boşaltılmış, durumu Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yazı ile bildirilerek, üniversitemizden ilişiği kesilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber