Enerji yolsuzluğuyla ilgili olarak Cemal Kaya disipline sevkedilecek

Haber Giriş : 01 Mart 2005 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki ihalelerde usulsüzlük iddiasıyla başlatılan soruşturmada adı geçen Ağrı Milletvekili Cemal Kaya için harekete geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaya ile ilgili iddiaların doğru olup olmadığının araştırılması talimatını vererek, "Doğruysa disipline sevk edilsin" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) dünkü toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki yolsuzluk operasyonunda adı geçen AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın durumu da masaya yatırıldı. Başbakan Erdoğan, hukukçu kurmaylarından Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya talimat vererek, Cemal Kaya ile temasa geçilmesini istedi. Yazıcı'ya, 'Basında çıkan iddiaların doğru olup olmadığını araştırın. Kendisine atfedilen suçlamaları ve iddiaları Cemal Kaya'ya sorun. Doğru olup olmadığını öğrenin" diyen Başbakan Erdoğan, konu ile ilgili en kısa sürede bir rapor hazırlanmasını talep etti. Erdoğan, "Yapılan araştırma sonucunda iddialar doğruysa, milletvekilini disipline sevk edin" diye konuştu.

AK Parti'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı önümüzdeki günlerde, Cemal Kaya'yı genel merkeze çağırarak hakkındaki iddiaların doğru olup olmadığını soracak. Yazıcı, hazırladığı raporu daha sonra Başbakan Erdoğan'a sunacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber