Diyarbakır'da su borcunu ödemeyen 74 okulun suyu kesildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü (DİSKİ), 184 aydır biriken 19 milyon 135 bin TL'lik su borçlarını ödemeyen 74 okulun suyunu kesti.

DİSKİ, kentte 184 aydan bu yana su borcunu ödemeyen 211 okul bulunduğunu belirledi. DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaöğretim ve lise dengi okulların biriken su borcunun 19 milyon 338 bin TL olduğunu, tatilin başlamasıyla birlikte bu okullardan yaklaşık 19 milyon 135 bin TL borcu bulunan 74'ünün suyunu kestiklerini söyledi. Gerekli resmi yazışmalar ile ihtarları yaptıktan sonra kesintilere başladıklarını ve bu durumdan dolayı üzgün oldukları belirten Çağdaş, şunları söyledi:

"DİSKİ gibi kurumlar merkezi hükümetten hiçbir yardım almadan yaptıkları tahsilat ile su ve kanalizasyon çalışmalarını yapmaktadırlar. 2010 yılı bütçesi içerisinde gerek mesken ve resmi kurumlarda 69 milyon 791 bin lira alacağımız vardır. Bu alacağımızın en kısa sürede tahsil edebilme sorumluluğumuz vardır. Gerek bakanlık, gerek valilik, gerekse kaymakamlıklarla ilgili yazışmalarımız oldu. Mesken ve ticarethanelerde yaptığımız uygulamaları resmi kurumlarda da uygulamaya başladık. Hiç istemeden çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarımızın suyunu kesmek kabul edilebilecek bir şey değil. Ama biz de yaz tatiline denk getirdik ve bu uygulamayı başlattık."

Yaptıkları başvurular sonucu kısmi ödeme yapan okullar olduğunu kaydeden Fahrettin Çağdaş, "Çocuklarımızın eğitim ve öğretim gördüğü bu alanlarda böyle bir uygulama yapmak bizi derinden etkilemiştir. Biz herkesin gerekli sorumlulukları yerine getirmesini istiyoruz. Biz nasıl bu kente 24 saat su hizmeti getirmekle sorumluysak, her kamu görevlisi de kendi kamu alanı ile ilgilenmek zorundadır" diye konuştu.

Kentte bulunan okulların dışında kamu binalarının da su borcunun bulunduğunu belirten DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Dicle Üniversitesi'nin de yaklaşık 7 milyon TL su borcu bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber