İl içi isteğe bağlı yer değiştirmelerde yaşanan sorunlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 06:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

1-Kılavuzun 1. Başvuruda Dikkat Edilecek Hususlar bölümündeki ?Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunun kapanması veya norm kadro uygulaması nedeniyle istekleri dışında, idarî tasarrufla görev yerleri değiştirilen öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken iki yıllık sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri müştereken değerlendirilerek yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.? İbaresi kılavuzdan çıkarılmış yeni kılavuz yayınlanmıştır.

Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu kapandığı için yada norm fazlası olduğu için görev yeri değiştirilenlerin hizmet süresi hesabında önceki ve sonraki görev yerlerindeki sürenin müşterek hesaplanmasını öngören bu hükmün kılavuzdan çıkarılması il içi yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin mağduriyetine ve gereksiz davaların açılmasına sebep olacaktır.

2- İl içi yer değiştirme başvuru formu ilk yayınlandığında ?norm kadro fazlasıyım? seçeneği vardı, bu seçenek daha sonra kaldırıldı, akabinde norm kadro fazlası öğretmenler isteğe bağlı il içi atamasına müracaat etmek istediklerinde iki yıllık süreyi doldurmadığınızdan başvuramazsınız uyarısı ile karşılaştılar.

Oysaki Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ?İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler? başlıklı 26.maddesi. 5. fıkrası ? (5) Zorunlu çalışma yükümlülükleri bulunmamak kaydıyla norm kadro uygulamaları sonucunda eğitim kurumlarında norm kadro fazlası konumuna alınan öğretmenler ile 16/7/1999 tarihli ve 99/13184 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre tahsis edilen boş öğretmen norm kadrolarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirmelerinde, bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaz. Bunlardan norm kadro fazlası konumunda bulunan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanır.? Hükümleri norm kadro fazlası öğretmenlerde ilde çalışılması gereken süre şartını aramamaktadır. Norm kadro fazlası öğretmenlerin iki yıllık süreyi doldurmadıklarında başvurularının alınmaması hukuka uygun değildir.

3-Tercihlerin 5 okul/kurum ile sınırlandırılması çok büyük sıkıntı çıkarmaktadır tercih sayısının artırılması gerekmektedir.

4-Anadolu türü okulların öğretmenlerinin yer değiştirmeleri ile bu tür okulların sınavını kazanmış olanlar Anadolu türü okulları seçebilecekler midir?

Yorum kısmına İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde Yaşadığınız sorunları yazmanız MEB yetkililerine ışık tutacaktır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber