Hastanede ceset torbası tartışması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Temmuz 2010 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle 1 haftadan bu yana tedavi gören ve dün kurtarılamayan 45 yaşındaki İsmihan Dinç'in cenazesi, hastanede ceset torbası olmadığı gerekçe gösterilerek, teslim edilmedi.

Dünden bu yana hastanenin morgu önünde bekleyen Dinç ailesinin yardımına Bursa Sağlık Müdürlüğü yetişti. Sağlık Müdürlüğü hastaneye ceset torbasını gönderince, yakınları ölen kadının cenazesini alabildi. Hastane Başhekimi Prof.Dr. Macit Gülten, ?Ceset torbasını göndermek, İl Sağlık Müdürlüğü'nün işi. Hasta yakınları bizi eleştirecekleri yerde hastalarına dokunduk, baktık diye teşekkür etsin? dedi.

Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne bağlı Eğrice Köyü'nde oturan İsmihan Dinç, 2 hafta önce bahçede gezerken kene bacağını ısırdı. Daha sonra ateşi yükselen Dinç, yakınları tarafından Savaştepe İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada kendisine ?Kırım Kongo Kanamalı Ateşi' tanısı konulan ve tedaviye alınan Dinç, daha sonra UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Geçen hafta Bursa'ya getirilen 4 çocuk annesi İsmihan Dinç, enfeksiyon bölümünde tedaviye alındı. Her geçen gün durumu kötüleşen kadın dün saat 18.30'da öldü. Hastane yönetimi, talihsiz kadının eşi Hüseyin Dinç'e cenazeyi alabileceklerini söyledi.

Savaştepe İlçesi'nden bir ambulans getiren Dinç ailesi cenazeyi almak için beklemeye başladı. Hastane morgundaki görevliler bulaşıcı hastalığın söz konusu olduğu için cenazeyi normal bir tabuta koyamayacaklarını ve ceset torbasının bulunmadığını bildirdi. Dinç ailesi, hastane yetkililerine ulaşmaya çalışmalarına rağmen yanıt alamadılar. Dinç ailesinin fertleri bugün de cenazeyi almak için girişimlerde bulunmalarına rağmen hastanede ceset torbası bulunmadığı gerekçesiyle İstihan Dinç'in cenazesi verilmedi. Eşinin ölmüne üzülen Hüseyin Dinç, ?Acımız çok büyük. Ailece perişan olduk. Ancak, cenazeyi alamamamız bizi daha çok yaraladı. UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi gibi bir yerde ceset torbası bulunmuyor. Ben eşimin cenazesini almak istiyorum? diye kornuştu.

Bunun üzerine Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan devreye girdi ve hastaneye ceset torbası gönderdi. Ceset torbasının gelmesiyle ceseti yıkayan morg görevlileri daha sonra cenazeyi ellerinde eldiven, ağızlarında maske olduğu halde tabuta koyarak, ambulansa yerleştirdi.

Osman Ata, ölen teyzesi İsmihan Dinç'in cenazesini zorlukla da olsa alabilidiklerini anlatırken, ?Dünden beri teyzemin ölümünün acısını bile yaşayamadık. Koskoca üniversite hastanesinde ceset torbası yokmuş. Bizi de dışardan almamız için yönlendiren de olmadı. Boşuna bekledik. Şimdi cenazemizi alıp, Balıkesir'e döneceğiz? dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Macit Gülten, görevlerinin tedavi olduğunu, ceset torbasını göndermenin İl Sağlık Müdürlüğü'nün işi olduğunu anlatırken, ?Defin görevi benim işim değil. Ben hastaya baktım. Cenaze morga gelince benim görevim biter. Enfeksiyon hastası olduğu için ceset torbası İl Sağlık Müdürlüğü'nden geldi. Hastanenin karalanmasına bir anlam veremedim? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber