LYS'de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2010 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Yıldız, LYS sonucunda, Türkiye'de çeşitli puan türlerinden birinci, ikinci ve üçüncü öğrencilerin olduğunu kaydetti.

Bu başarının tesadüfi olmadığını ve kazanmak için acımasız süreçlerden geçildiğini belirten Yıldız, bu başarıda emeği geçen ailelere, öğretmenlere ve idarecilere teşekkür etti.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak en büyük sevinci kendisinin yaşadığını, kentin LYS'de 5 birinci ve 2 ikinci çıkardığını anımsatan Yıldız, LYS'deki başarının, İstanbul'un hak ettiği bir başarı olduğunu söyledi.

Yıldız, ?Puan türlerine göre İstanbul başarılı iller arasındadır. Bu sınava 222 bin öğrenci veren bir iliz. İstanbul'da tam puan alan öğrencilerimizin sayısı, neredeyse Anadolu'daki birçok ilden sınava giren öğrencilerin sayısı kadardır. Başarıdan bahsederken ne tür bir büyüklükten ve hacimden bahsedildiğini herkesin bilmesi gerekiyor? dedi.

İller sıralamasının bilimsel olarak doğru bir sıralama olmadığına dikkat çeken Yıldız, Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın yaptığı bir açıklamayı hatırlatarak, ?(Sıralama yapılırken bir okunun birinci sırada olması, öğrenci sayısıyla alakalı) dedi. Bunu İstanbul olarak düşündüğümüzde başarılı bir sonuç çıkardık? diye konuştu.

Yıldız, ayrıca, İstanbul'un iller sıralamasında birinci, ikinci ya da üçüncü olmasının çok güç olduğunu belirterek, büyük bir kitlenin homojen sıralamayla dereceye giremeyeceğini bildiklerini kaydetti.

İstanbul'un üniversiteye öğrenci yerleştirme açısından avantajlı bir il olduğunu anlatan Yıldız, ?Tercih yaparken öğrenciler, yeni açılan programları iyi değerlendirmeliler, yeniden sınava hazırlanacak öğrencilerimiz ise sınava hazırlanırken, korkularını yenerek, başarısız oldukları konular üzerine durmalılar? dedi.

Yıldız, konuşmasının ardından, çeşitli puan türlerinden birinci olan Mustafa Raşit Akınalp, Cihan Mercan, Yusuf Arman, Ayşe Aylin Kaya ve Çağla Yasa'ya, ikinci olan Zeynep Betül Yapar ve Çağrı Durduk'a dizüstü bilgisayar hediye etti. Yıldız, okul idarecileri ve ailelerine de teşekkür ederek, çiçek ve plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber