Kamu ihale çetesine darbe: 16 gözaltı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Temmuz 2010 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BALIKESİR başta olmak üzere İzmir ve Trabzon'da çete kurup, kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları ileri sürülen 16 kişi, polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kamu ihalelerine fesat karıştırdıkları öne sürülen bir çeteyi takibe aldı. 6 aylık takibin ardından çete üyelerinin Balıkesir'in yanı sıra İzmir ve Trabzon'da bazı kişilerle irtibat halinde olduğu belirlendi. Bugün saat 08.00 sıralarında 3 ilde birden eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Balıkesir'de 14, İzmir ve Trabzon'da da 1'er kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız 4 tabanca, çok sayıda fişek ile bir kelepçe ele geçirildi. Operasyon kapsamında, çeteyle ilişkisi bulunduğu ileri sürülen 4 kişinin daha arandığı bildirildi. Çete üyesi oldukları iddia edilen 12 kişinin de çeşitli suçlardan cezaevinde olduğu belirtildi.

?2 ŞÜPHELİ 3 AY ÖNCE SİLAHLA VURULMUŞ'

Şüphelilerin, başta Balıkesir Devlet Hastanesi'ndeki Sağlık Kafeterya olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarındaki ihalelere fesat karıştırdıkları, ihlaye giren grup ve kişiler üzerinde baskı oluşturdukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürüldü. Cezaevinde bulunan ve çete üyeleri ile bağlantısı olduğu belirlenen kişilerin ise, çeşitli tarihlerde ?adam öldürmeye teşebbüs' suçuna karıştıkları belirtildi.

Şüphelilerden Kubilay Tezcan ile kardeşi Yakup Tezcan'ın, geçen 18 Nisan'da Atatürk Mahallesi, Doğan Sokak'taki evlerinin önünde uğradıkları silahlı saldırıda yaralandığı anlaşıldı. Şüphelilerin, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber