Türk Sağlık Sen: Anayasa Mahkemesi'nin kararı şaşırtıcı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2010 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tür Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile hekimlerin muayenehane açabileceğini söyledi. Radyoloji çalışanlarının çalışma saatlerini yükselten hükmün ise iptal edilmediğini kaydeden Kahveci, "Buna karşın, çalışanların lehine bazı hükümler ise iptal. Mesela çalışanlara mesai dışı çalıştıklarında ödenecek döner sermaye iptal edilmiş. Bu anlamda, karar şaşırtıcı." dedi.

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, CİHAN'a yaptığı açıklamada sendikanın hukukçuları tarafından yapılan ilk incelemeye göre, yapılan iptallerle hekimlerin hem kamuda çalışabileceğini hem de muayenehane açabileceğini söyledi.

Radyoloji çalışanlarının çalışma sürelerini günlük 7 saate çıkaran hükmün iptal edilmediğine dikkat çeken Kahveci, "Oysa bu konuda Danıştay'ın almış olduğu bir karar var. Böylece çelişkili bir hukuki durum ortaya çıkmış oldu." dedi.

Döner sermaye ile ilgili iptal edilen hükümlere de dikkat çeken Kahveci, "İptal edilen hüküm, personele mesai dışında çalıştıklarında döner sermaye getiriyordu. Bu iptal edilmiş. Genel idari hizmet sınıfında çalışanlarda yapılan değişiklikle döner sermayeden pay alabilecekti. O da iptal. Bunların iptal edilmesini anlamış değilim." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber