Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, müdür ve müdür yardımcısı atayacak

Haber Giriş : 03 Mart 2005 01:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Haber Gönder" yoluyla haberdar eden: Cem

T.C.
ANKARA VALİLİĞİ
Milli Eğitim Müdürlüğü

28 /02/ 2005

SAYI : B.08.4.MEM.4.06.00.20.231.1/481
KONU : Okul ve Kurum Müdürlüğü
Müdür Başyardımcılığı ve
Müdür Yardımcılığı Duyuruları,

........................ KAYMAKAMLIĞINA

(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

İLGİ : a) 11 / 01 / 2004 tarih ve 25343 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,
b) Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 19 / 01 / 2005 tarih ve 4183 sayılı yazıları,

Atama ve duyuru yetkisi valiliğimize ait eğitim kurumlarından müdürlük kadrosu boş olanlara ilgi (a) yönetmelik, müdür başyardımcılığı kadrosu boş olanlara ilgi (a) yönetmelik ile ilgi (b) yazı doğrultusunda ve müdür yardımcılığı kadroları boş olanlara ise yine ilgi (a) yönetmelik hükümleri doğrultusunda atamalar gerçekleştirilecektir.

Ataması ve duyuru yetkisi Valiliğimize ait okul ve kurumlardan müdürlüğü, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı boş bulunan okul isimleri ekli listede belirtilmiştir.

Yönetici Olarak Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar (Müdür-Müdür Başyardımcısı-Müdür Yardımcısı)

a) Yüksek Öğrenim görmüş olmak.
b) Atanacağı kuruma branşı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak.
c) Öğretmenlikte en az iki yıl hizmeti bulunmak.
d) Aylıktan kesme veya maaş kesimi cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak.
e) Son yıla ait sicil notu iyi olmak kaydıyla varsa son üç yıllık sicil notu ortalaması iyi dereceden aşağı olmamak.
f) Son üç yıllık hizmet süresi içinde varsa yöneticilik görevi adli veya idari soruşturma sonucu üzerinden alınmamış olmak.
g) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki kurum yöneticiliklerine atanacaklar için ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış ya da bu yükümlülükten muaf sayılmış olmak.
h) Atanacağı yöneticilik görevi için bu yönetmelikte ön görülen sınavda başarılı olmak.

Öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış ve bulundukları görevde en az iki yıl başarılı hizmetleri bulunmak kaydıyla Talim ve Terbiye Kurulu Uzmanlığı, Eğitim Uzmanlığı ve APK Uzmanlığı görevleri ile şube Müdürü ve daha üst ünvanlı görevlerde geçirilen süreler 4. kademe yöneticiliğinde; Şef Kadrosunda geçen süreler ile Özel Öğretim Okullarında Müdür olarak geçirilen süreler 3. kademe yöneticiliğinde;

Müdür Yardımcılığı sınavını kazanmak şartıyla Müdür yetkili Öğretmenlikte geçen süreler 2. kademe yöneticiliğinde geçmiş sayılır.

Müdür Olarak Atanacaklarda Aranılan Özel Şartlar;

a) (C) tipi eğitim kurumu müdürü olarak atanacaklarda; birinci kademe yöneticiliğinde en az bir yıl görev yapmış olmak.
b) (B) tipi eğitim kurumu müdürü olarak atanacaklarda; birinci kademe yöneticiliğinde en az iki yıl veya ikinci kademe yöneticiliğinde en az bir yıl görev yapmış olmak.
c) (A) tipi eğitim kurumu müdürü olarak atanacaklarda; üçüncü kademe yöneticiliğinde en az iki yıl veya ikinci kademe yöneticiliklerinde toplam üç yıl ya da birinci kademe yöneticiliğinde dört yıl veya birinci ve ikinci kademe yöneticiliklerinde toplam dört yıl görev yapmış olmak.

En fazla üç eğitim kurumu tercih edilecektir.

Müdürlüğe müracaat eden Müdür Başyardımcılığı ve Müdür yardımcılığına müracaat etmeyecektir.

Yer değiştirme anlamına gelen başvurular alınmayacaktır.

Müdür Başyardımcısı Olarak Atanacaklarda Aranan Özel Şartlar;
-
Müdür yardımcılığında en az bir yıl görev yapmış olmak.
-Atanmak istediği Okul Müdürlüğüne baş vuracak.

Müdür Başyardımcılığına başvuran Müdürlüğe ve Müdür yardımcılığına baş vuramayacaktır.

Yer Değiştirme anlamına gelen başvurular alınmayacaktır.

Müdür Yardımcısı Olarak Atanacaklarda Aranan Özel Şartlar;
-
Boş Müdür Yardımcılıklarına Seçme Sınavını kazanan adaylar başvuruda bulunacaklar.
- Kadrosunun bulunduğu okulda boş müdür yardımcılığı olması halinde o eğitim kurumunun da aralarında bulunmak şartıyla en fazla üç eğitim kurumu tercih edecekler.

Müdür Yardımcılığına başvuran Müdür ve müdür Başyardımcılığına başvurmayacaklardır.

Yer değiştirme anlamına gelen başvurular alınmayacaktır.

___________________________________

Okul Müdürlüğü, Müdür Başyardımcılığı ve Müdür yardımcılığı boş bulunan eğitim kurumlarının listelerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Okul Müdürlükleri aracılığıyla tüm adaylara duyurularak 07 / 03 / 2005 ? 21 / 03 / 2005 tarihleri arası başvuruların sağlanması,

Okul müdürlüğü ile müdür yardımcılığına müracaatta bulunan adayların dosyalarının 28 / 03 / 2005 tarihi mesai bitimine kadar,

Müdür Başyardımcılığına atanmak üzere okul müdürlerince teklif edilen adaya ait dosyanın, başvuranların listesi ile beraber 28 /03 / 2005 tarihi mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atama Bölümüne elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Müdür, Müdür Başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak atanmak isteyen adaylar Yöneticilik İstek Formu (EK-1) ile başvuruda bulunacaklardır.

Adaylar Yöneticilik İstek Formuna;

1-Öğrenim belgeleri ile birlikte; varsa ön lisans,lisans, master, doktora vb. belgeleri olanlar, bunlara ait belgelerini,
2-Katıldığı hizmetiçi kurs ve seminerlere ilişkin belgelerini,
3- Aylıkla ödül ve takdir belgelerini,
4- Yayımlanmış araştırma ve eserlerini ( ISBN numarası almış eserleri, Milli Eğitim Bakanlığınca tavsiye edilen ders kitabı, eser veya araç belgelerini)
5- Adayların, Yöneticilik kademelerindeki hizmetlerinin tam ve doğru tespit edilebilmesi için düzenlenecek hizmet belgelerini [İlgiliye ait geçen tüm yöneticilik hizmetlerini (Müdür, Müdür Vekili, Müdür Yetkili öğretmen, Müdür Başyardımcılığı ve Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şefliğinde geçen hizmetlerini) başlama ve ayrılma tarihleri ile birlikte tam ve doğru olarak gösterilerek yeni tarihli düzenlenip onaylanarak asıllarını,]
6- Adaylarca, Yöneticilik İstek Formu (EK-1)' e eklenen tüm belgeler, 1. sicil amirlerince onaylanacaktır. Onaylanmayan belgeler işleme alınmayacaktır.
7- Adayların değerlendirmeleri, belge esas alınarak yapılacağından,Yönetici Değerlendirme Formu (EK-2)' de belirtilen belgelerin dışında başka belge eklenmemesi gerekmektedir.
8-Başvuru evrakının yarım kapaklı dosyaya (başvurunun hangi okul için olduğu her yarım kapaklı dosya üzerine ayrı ayrı yazılarak) yönetici değerlendirme formu (EK-2)' de ki sıralamaya göre konularak dizi pusulasına bağlanacaktır.
9- Başvuruda bulunan adaylardan, sicil dosyaları merkez ilçelerde tutulanlara ait Personel Bilgi Formu (EK-5)' ler İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince doldurulacaktır.Personel Bilgi Formu (EK-5)' lerin ? Siciline İlişkin Bilgiler? başlığı altındaki bölümlerde son üç yıllık sicil notlarının eksiksiz olarak doldurulması, aldığı ödül ve ceza kısmına ceza almış ise her türlü cezanın maddeler halinde belirtilmesi,

Başvuruda bulunan adayların tercih ettikleri kurumlar, adı soyadı, görev yeri, Mebsis No, T.C. Kimlik No ve branşlarını gösterir şekilde listelendikten sonra tamamı belirtilen süre içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atama Bölümüne elden gönderilecektir.

Tüm başvuru evrakları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince kontrol edilip eksiksiz ve tam olarak gönderilecektir.Eksik ve yanlış olan bilgi ve belgelerden İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumlu olacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

İMZA

Cemal AKBIYIK
Vali a.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı

Fromlar için tıklayın.

Müdürlük
Müdür Bas Yardimciligi
Müdür Yardimciligi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber