Yiyecek almak için dağdan inen teröristler polisle çatıştı: 1 polis yaralı/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Temmuz 2010 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN'ın Tercan ilçe Emniyet Amirliği'ne yapılan bir ihbar üzerine olay yerine giden polisler, karşılaştıkları teröristlerle silahlı çatışmaya girdi. Bir polis memuru kolundan hafif şekilde yaralandı.

Olay dün (17 Temmuz) saat 20.00 sıralarında Tercan ilçe merkezinde meydana geldi. İlçe Emniyet Amirliği 155 Polis İmdat'a yapılan ihbarda bir şahsın ilçe merkezinde şüpheli hareketlerde bulunduğu bildirildi. Kısa sürede olay yerine giden polisler şüpheli şahsın yanına giderken silahlı saldırıya uğradı. Görgü tanıkları ve güvenlik kamera görüntülerinde terörist gurubun üç kişi olduğu ve ilçeye gıda maddesi almak için indikleri belirlendi. Teröristlerin uzun namlulu silahla açtığı ateş sonucu polis memuru Muhammet Nuri Yazıcı kolundan hafif şekilde yaralandı. Polislerin karşılık vermesi üçerine çıkan çatışmada bir teröristin de ağır şekilde yaralandığı tesbit edildi. Yaralanan polis memuru Erzurum Atatürk Üniversite Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yapılan saldırı sonucu olay yerine Erzincan ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden çok sayıda özel hareket timleri ile birlikte törerle mücadele ekipleri gönderildi. Gecenin karanlığından yararlanarak kaçan üç teröristin yakalanması için Tercan ve çevresinde operasyonlar devam ediyor. Teröristlerin Kızılçaya köyü istikametine kaçtıkları değerlendiriliyor.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber