Yolsuzlukla mücadele günümüz de oldu

Haber Giriş : 03 Mart 2005 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, her yılın 9 Aralık gününün "Yolsuzlukla Mücadele Günü" olarak kutlanmasına ilişkin yasa teklifi kabul edildi.

İçişleri Komisyonu'nda, Komisyon Başkanı Ziyaeddin Akbulut ile CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci ve 27 arkadaşı tarafından verilen yasa teklifleri birleştirilerek ele alındı. Akbulut, BM'de de her yılın 9 Aralık tarihinin "Yolsuzlukla Mücadele Günü" olarak kutlandığını belirterek, bu günün bir hesaplaşma ve muhasebe günü olarak değerlendirilebileceğini ve bu konuya odaklanılacağını söyledi.

Akbulut, yolsuzluğun da aynen terörde olduğu gibi kimden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın, hangi düşünceye dayandırılırsa dayandırılsın üzerine gidilmesi gerektiğini vurguladı. Komisyonda bazı miletvekilleri yılda bir günün az olduğunu, bu muhasebenin her gün yapılması gerektiğini söylediler.

"BAKANLIĞI KURULSUN"

AKP Hatay Milletvekili Fuat Geçen ise yolsuzluğun kutlanacak bir gün olmadığını belirterek, yolsuzlukla ciddi bir şekilde mücadele etmek için bir bakanlık kurulması gerektiği görüşünü savundu. Geçen, bu Yolsuzlukla Mücadele Bakanlığı'nın siyaseten sorumluluğu olmaması, bu bakanlığa siyasetçilerin atanmaması ve bütün iktidarları ve şaibeleri incelemesi gerektiğini savundu. Geçen, bu konuda bir önerge verilebileceğini de belirtirken, Komisyon Başkanı Akbulut, bir bakanlığın kurulmasının ayrı prosedür gerektirdiğini söyledi.

"EŞİME ÇİÇEK ALMAYA BAŞLADIM"

AKP İzmir Milletvekili Serpil Yıldız, "Bu yolsuzlukla mücadele bakanlığını kim denetleyecek. Orada yolsuzluk yapılmaz mı?" diye sordu. Yıldız, yolsuzluk için bir gün ayrılmasının da bürokrasiyi artırmaktan başka bir işe yaramayacağını belirterek, "8 Mart da kadınlar günü olarak ilan edildi ama bir işe yaramadı" dedi. Bu söze karşılık, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, "Ben her kadınlar gününde eşime çiçek almaya başladım. Bu da bir değişiklik. Gelişme var. Zararı yok" diye ekledi. Tartışmaların ardından, 9 Aralık'ın "Yolsuzlukla Mücadele Günü" olmasına ilişkin yasa teklifleri kabul edildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber