Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey kesimlerinde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars,Iğdır ve Ardahan ile Ağrı'nın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklğı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları ve zamanla Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars,Iğdır ve Ardahan ile Ağrı'nın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Sakarya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, öğle saatlerinde Göller Yöresi ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, kuzeyi parçalı bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum dışında bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Tunceli, Bingöl ve Muş) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Erzincan, Erzurum, Kars,Iğdır ve Ardahan ile Ağrı'nın kuzey çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber