23 Temmuz 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2010 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'da İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) terminal binası, Kızılay bölge deposu, Çınarcık hükümet konağı, Altınova hükümet konağı, Altınova ilçesi müftülük binası, Köydes ve Beldes projelerinin toplu açılışını yapacak. Başbakan Erdoğan, daha sonra AKSA Yalova Karbon Elyaf Üretim Tesisi açılış törenine katılacak. (11.00-14.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'dan Bursa'ya geçerek Fabrika-i Humayun'un açılışına katılacak. Başbakan Erdoğan, bu akşam Devlet Bakanı Faruk Çelik'in kızının Bursa'daki düğününe iştirak edecek. Devlet Bakanı Faruk Çelik'in kızı Merve Çelik'in düğünü için çok sayıda bakan ve milletvekili de Bursa'ya gelecek. (17.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, basında sansürün kaldırılışının 102. yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Basın İlan Kurumu'nu ziyaret edecek. (12.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Başkanlığı'nda terörle mücadele toplantısı yapılacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajans Başkanı Nobuo Tanaka ile birlikte Uluslararası Enerji Ajansı Türkiye Enerji İncelemesi Tanıtım Toplantısı'na katılacak. Bakan Yıldız, Socar-Turcas Rafineri AŞ'nin Ege Rafinerisi Lisanslandırma Töreni'ne katılacak. (11.00-14.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile EDP Genel Başkanı Ziya Halis, gündemdeki konuları görüşmek için bir araya gelecek. (12.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği tarafından plaket takdim edilicek. (14.30)

23 Temmuz 1919 günü yapılan Erzurum Kongresi'nin 91. yıldönümü nedeniyle tören düzenlenecek. (09.00)

Kuveyt Türk, İstanbul Kapalıçarşı Şubesi'ni törenle hizmete sokacak. (10.00)

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nin yenileme projesinde gelinen son noktaya ilişkin İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı yetkilileri tarafından AKM önünde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Bornova Polis Okulu Mezuniyet Töreni'ne katılacak. (10.00)

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat: "Referandumla anti demokratik uygulamaların izleri silinecek". dedi.

Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde kurulan 'Eşek Partisi' seçime iddialı hazırlanıyor. Eşek Partisi Başkanı Amr Kalul, yaklaşan valilik seçimlerinde iddialı olduklarını söyledi.

İngiltere'de Irkçı Parti British National Parti (BNP) lideri Nick Griffin, kraliçenin sarayına alınmadı. Kraliçe tarafından davetli olmasına rağmen BNP lideri Nick Griffin, polisler tarafından kraliyet sarayı'na alınmadı. Bu arada, kraliyet sarayı önünde toplanan bir grup, ırkçı lideri protesto etti.

Başrollerinde Tom Cruz ve Cameron Diaz'ın oynadığı The Knight Day filminin galası Londra'da gerçekleşti. Galaya, Tom Cruz ve Cameron Diaz da katıldı. Sinemaseverler galaya büyük ilgi gösterdi.

AVRASYA FEED

Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, Türkiye ile Rusya arasında son dönemde stratejik ortaklık düzeyine çıkan ikili ilişkileri değerlendirdi.

SPOR

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na bir yıl kalması nedeniyle "1 Yıl Kaldı Etkinlikleri" düzenlenecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde ki basın toplantısı ve olimpiyat maskotunun tanıtımı ile başlayacak etkinliklere Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, GSGM Yunus Akgül ve mülki amirler katılacak. Etkinlikler kapsamında Atatürk Alanı'nda isa Fuat Saka konseri düzenlenecek. (10.00 - 21.00)

Türkiye İş-Kur Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nde basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2010/2011 sezonunda giyeceği formalar, yeni sezon A takımlar antrenman ve kamp ürünleriyle Fenerium Sonbahar Kış Koleksiyonu yapılacak bir organizasyonla basına ve davetlilere tanıtılacak. (19.30)

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Galatasaray, çalışmalarına yapacağı antrenmanla devam edecek.

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Ar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'i ziyaret edecek. (11.00)

Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber