Konut zengini memuru, savcılar incelemeye aldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 07:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

'Adaylarla olması gerekenden farklı diyalog içerisine girerek menfaat temin ettiği' iddiasıyla hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu eski Müdürü İbrahim Doğan'ın konut zengini olduğu ortaya çıkmıştı.

JET İNCELEME BAŞLATILDI

AKŞAM'ın manşetten duyurduğu haberin ardından harekete geçen Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, Doğan'ın mal varlığını mercek altına aldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, Doğan hakkında başlatılan incelemeyle ilgili şu bilgileri verdi: 'İbrahim Doğan hakkında yaplan şikayet doğrultusunda inceleme başlatılmıştı. Bununla ilgili iddianame de hazırlanmıştı. Son çıkan iki apartman haberinin ardından ivedi bir şekilde inceleme başlattık. Mustafa Kemal Gül isimli savcımızı görevlendirdik.'

AİLESİ DE TAKİPTE

Savcı Gül, ilk olarak İbrahim Doğan'ın Büyükçekmece'de görev yaptığı yıllar arasında üzerine geçirdiği malvarlıklarını tespit edecek. Ardından da Doğan'ın oğlu Serhat Doğan ve eşi Serpil Doğan üzerine kayıtlı mülkleri araştıracak. Doğan'ın özellikle Büyükçekmece civarında çok sayıda taşınmazı olduğu iddia ediliyor.

MALVARLIĞI HAZİNEYE

Hukukçular, Doğan'ın mal varlığıyla ilgili yapılan incelemeye ilişkin şunları söyledi: 'İlçe Seçim Kurulu Müdürünün aladığı maaş bellidir. 'Rüşvet', 'İrtikap' ve 'Görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla ilgili kişiye öncelikli olarak dava açılır. Tapulara şerh koyulur. Kişi bu dava sonucu suçlu bulunursa tespit edilen malların satışı yapılır. Satıştan elde edilen para da hazineye teslim edilir.'

Dört yıla kadar hapsi isteniyor

HAKKINDA 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski Büyükçekmece İlçe Seçim kurulu Müdürü İbrahim Doğan'ın, 2009 yerel seçimlerinde menfaat temin etmeye çalıştığı iddia edilmişti. Doğan'ın Tepecik'te oğlu Serhat Doğan'a ait 12 daireli bir apartman, kendi üzerine de Tepecik'te 2'si dubleks 6 daire ile 1 dükkanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Ercan ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber