Sahte savcı güneşlenirken yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2010 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Şişli ve Gaziosmanpaşa ile İzmir Çiğli kaymakamlarını kandırıp makam şoförleriyle gittiği döviz bürolarından para çaldığı öne sürülen ?sahte savcı? Cüneyit Ö. (60), Fethiye'de sahilde güneşlenirken yakalandı.

İki hafta önce İstanbul Gaziosmanpaşa'da kaymakamlığa giden şüpheli, kendisinin ?Bekir Selametoğlu? adlı savcı olduğunu söyledi.

Kaymakam ile sohbet eden sahte savcı, döviz alması gerektiğini söyleyerek müsaade istedi. Kaymakam, bu kişinin yanına koruma polisi ile makam aracını verdi. Sahte savcıyı tanıdık bir döviz bürosuna götüren polis, ?Kaymakam Bey'in tanıdığı kişiye yardımcı olmalarını rica etti.

Şüpheli, döviz bürosundan 8300 Euro ile 1400 dolar para aldı. İşyeri sahipleri, Kaymakamın tanıdığı olması nedeniyle döviz karşılığı parayı istemedi. Şüpheli, polise, ?Şu adresteki arkadaşımdan 20 bin TL para al ve dövizciye ver? diyerek uzaklaştı.

5 bin euro aldı ve kaçtı

İnceleme sonucu, İstanbul Adliyesi'nde Bekir Selametoğlu adlı savcı olmadığı anlaşıldı. Şişli Kaymakamı'nın adını kullanıp bir polis koruması nezaretinde döviz bürosuna giderek 5 bin euro alıp kaçan şüphelinin, Çiğli Kaymakamı'nın arkadaşı olduğunu söyleyerek hırsızlık yaptığı anlaşıldı.

Cüneyit Ö.'nün 25 ayrı dolandırıcılık yaptığı ayrıca 9 ayrı yakalama kararı ile arandığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber