SEDAŞ'ta işsiz kalan güvenlikçiler protesto eylemi düzenledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ)'ye hizmet veren firmanın ihaleyi kazanamaması sonucu işsiz kalan 93 özel güvenlik görevlisi, protesto eylemi düzenledi. Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Bolu illerinden gelen güvenlikçiler, SEDAŞ önüne siyah çelenk bıraktı.

SEDAŞ'ın Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Bolu illerindeki müdürlüklerinde bir süre çalıştıktan sonra, bağlı bulundukları firmanın ihaleyi kazanamaması sonucu işlerine son verilen güvenlikçilerden bir kısmı, işten çıkartılmalarını protesto etti.

SEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde toplanan ve kendilerine ÇEK-GİT platformu adını veren bir grup güvenlik görevlisi adına açıklama yapan Bedriye Yıldızeli, SEDAŞ'ta taşeron firmada çalışan 93 güvenlik görevlisinin Ramazan ayı arefesinde işten çıkartıldığını söyledi.

İşten çıkartılmalarının nedeninin, SEDAŞ'ın kasasından çıkacak olan yaklaşık 750-800 bin lira tutarındaki 3,5 yıllık kıdem ve ihbar tazminatları ile yıllık izin paralarının işçilerin sırtına yüklenmesi planının bir parçası olduğunu ileri süren Yıldızeli; "Bugün bu planın en önemli ayağını yaşıyoruz. Özelleştirme öncesi SEDAŞ'ın hizmet alımları Kamu İhale Kurumu (KİK) mevzuatına göre yapılmakta, sözleşmelerde yine KİK mevzuatlarına göre düzenlenmekteydi. KİK'in ihale mevzuatında kıdem ve ihbar tazminatları ile yıllık izin maliyetleri işçilik maliyetine dahil edilmemektedir. Bunun gerekçeleri de KİK kararlarında mevcuttur. Bu durumu SEDAŞ yöneticileri de herkesten iyi bilmektedir. Bu yöneticiler, KİK mevzuatlarına göre yapılmış hizmet alımı sözleşmelerinden doğan ihbar ve kıdem tazminatları yükünden kurtulmak için özelleştirmeye müteakip hukuk dışı, kanun dışı, vicdana ve iş ahlakına sığmayan bir planla güvenlikçilerin işten çıkartılmalarını sağlamışlardır." dedi.

'Direne direne kazanacağız', 'işçiyiz haklıyız kazanacağız' ve 'çalışma hakkımız engellenemez' şeklinde slogan atan işçiler, SEDAŞ'ın yönetim binasının önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Grup, polisin izin vermemesi üzerine çelengi, SEDAŞ'ın girişindeki güvenlik önüne bıraktı.

Çevik kuvvet polisinin önlem aldığı eylemde güvenlikçiler, topladıkları dilekçeleri SEDAŞ yönetimine ulaştırdı. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber