Bahçeli'nin başdanışmanı: Görevden alınmadım

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'de 12 Eylül referandumu öncesinde ?Başdanışman depremi? yaşandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun yıllardır Başdanışman ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Vedat Bilgin'le yollarını ayırdı.

12 Eylül'de yapılacak referandumda ?Evet? oyu verilmesi gerektiği yönünde tavır alan Bilgin'e, Bahçeli ?Ayrıl? mesajı verdi. Bunun üzerine Bilgin, Başdanışmanlık görevini bıraktı. Bilgin'in, önümüzdeki süreçte MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğinden de istifa edebileceği belirtiliyor. Türk-İş'te de danışmanlık yapan Bilgin, MHP'nin liberalleşmesi yönündeki görüşleriyle tanınıyordu. MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde TCDD Genel Müdürlüğü de yapan Bilgin, 2007 seçimlerinde milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Bilgin MHP camiasındaki ?şahinler? tarafından eleştiriliyor, bazı çevrelerce ise Bahçeli'den sonra MHP'nin başına gelebilecek lider adayları arasında gösteriliyordu. Bilgin, Ergenekon davası konusunda da ?Ergenekon yapılanması vardır. Ordunun içinde bazı cuntacılar bu örgütün üyeleri, bu nedenle onların yargılanması, sorgulanması orduda moral bozukluğuna neden olmaz? diyordu.

DHA


"Görevden alındığım iddiası yalan"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Prof. Vedat Bilgin, görevden alındığı iddiasıyla ilgili HABERTURK.COM'a konuştu

Bugün bazı gazetelerde referanduma evet dediği için partiden gönderildiği iddia edilen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Prof. Vedat Bilgin, konuyla ilgili HABERTURK.COM'un sorularını yanıtladı.

Bu haberin parti içinde kendinden rahatsız olanlar tarafından uydurulmuş olabileceğini söyleyen Bilgin, ?Her şeyden önce ?evet'çi değilim. Anayasa değişikliğini eleştiren yazım, 8 Nisan tarihinde Habertürk'teki köşemde yayımlanmıştı? diye konuştu.

Bilgin şöyle dedi: ?6 aydır yurtdışında olduğum için genel başkamızın bilgisi dahilinde partiye çok seyrek gidebiliyorum. Bundan faydalanıp uydurma haber üretmişler. Şimdi komik duruma düştüler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber