SSK'lı anlaşmalı eczaneleri açıklandığı halde bilmiyor

Haber Giriş : 05 Mart 2005 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SSK'nın anlaşmalı olduğu eczaneler www.ssk.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır. Anlaşmalı eczaneler ulaşmak için tıklayınız.

SSK'lı ilaç alabilmek için ciddi zorluklarla akarşı karşıya kaldı. Fakat sorarsanız SSK'lının da anlaşmalı olunan eczaneler hakkında bilgisi yok.

iLAÇ KAOSUNA ÇÖZÜM ÖNERiSİ


SSK'lıların bugünlerde en büyük sorunu ilaç verecek eczane bulamamaları. ?10 bin eczane anlaştı' deniyor, ancak anlaşanlar da ?Bir görelim' deyip ilaç vermiyor.

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra hastaların yaşadığı en büyük sorun ilaçlarını alamamak oldu. Serbest eczanelerden ilaç alma imkanı 19 Şubat'ta başladı. Ancak çile de ondan sonra başladı. Çünkü hastalar ortada kaldı. Şimdi hastanelerde prosedür azaltılmaya çalışılsa da ilaç verecek eczane bulunamıyor. Hastalar eczane eczane dolaşıyor.


KATRİLYONLUK PAZAR

HALEN SSK'nın İnternet sitesinde bazı illerdeki anlaşmalı eczanelerin listesi var. Ancak bunlar hem güncel, hem de SSK'lıya ilaç verenler değil. Eczaneler, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nda yaşadıkları ilaç paralarını geç alma sorununa SSK'yı da eklemek istemiyorlar. 2004'de SSK, ilaç firmalarından 2.5 katrilyon liralık ilaç alımı yaptı. SSK hariç 2004'deki toplam ilaç pazarı ise 8 katrilyon liraya ulaştı.


SSK'LI iÇiN RAHAT iLAÇ ALMA YOLLARI

Doktorunuz (mutlaka uzman olmalı) sağlık karnesine ilaçlarınızı yazdıktan sonra kaşesini vuruyor ve imzalıyor. İşte bu kaşe mutlaka karnedeki kaşe yazılı yer ve sayfanın ortasına iki kez vurulmalı.


Doktorunuz idari prosedürleri bilmiyor olabilir. Kendisini uyarın.


Reçete yazıldıktan sonra mutlaka her ilaç için barkod almalı ve barkodla eczaneye gitmelisiniz.


İlaç yazılı sayfaya protokol numarasının mutlaka yazılması gerekiyor.


Vizite tarihinden itibaren 3 gün içerisinde ilaçlarınızı almak zorundasınız. Eczane ararken bu süre geçmişse eczane bulsanız bile ilaç alamazsınız. Bu durumda yeniden hastaneye gidip reçete yazdırmak zorundasınız.


Reçetede mutlaka doktorun branşına uygun ilaç yazılmış olması gerekiyor. Örneğin tansiyon için doktora giden hastanın reçetesindeki ilaçlarının yanına bir tane de cildiye ile ilgili ilaç eklenmişse Sağlık Bakanlığı bunu ödemiyor.

star


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber