YÖDER üyesi öğrencilerden soruşturma tepkisi

Haber Giriş : 05 Mart 2005 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Derneği (YÖDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Üçer, 350'den fazla üniversite öğrencisi hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

YÖDER üyesi bir grup öğrenci, üniversitelerde açılan soruşturmalara tepki göstermek amacıyla bugün PTT Caddesi Sanat Sokağı'nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan YÖDER Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Üçer, öğrencilerin haksızlığa ve sömürüye göz kapamayarak demokratik taleplerini ortaya koymasına, üniversitelerin soruşturmalarla karşılık verdiğini söyledi. Üçer, YYÜ olmak üzere, Türkiye'deki tüm üniversitelerde başlatılan soruşturma terörünün antidemokratik çevrelerce uygulandığını belirtti. Üçer, "Üniversite yönetimi öğrencinin yanında olması gerekirken, takındığı tutumla askeriyenin uygulamalarına güç katmaktadır.

Öğrenciler olarak, askeriyenin ve üniversite yönetiminin uyguladığı bu politikalara geçit vermeyeceğimizi ve demokratik duruşumuzdan vazgeçmeyerek, sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Van Göç Sorunlarını Bilimsel Araştırma ve Kültür Derneği (Van-Göç-Der), Tutuklu Yakınları Dayanışma Derneği (Tuyad-Der), Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Van İl Gençlik Kolları, Serhat Kültür ve Sanat Merkezi (SKSM) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi'nin destek verdiği basın açıklamasının ardından, grup Sanat Sokağı'ndan sloganlar atarak Hacı Bekir Caddesi üzerinde bulunan Mavi Plaza İş Merkezi'ne kadar yürüdü.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber