Öğretmen haşema ile denize girdiği için tartaklanmış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2010 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, İzmir'de ''haşemayla'' denize girdiği için şiddete maruz kaldığı iddia edilen Hatice Şenocak'la ilgili ''Hiçbir kadın yaşam tarzı ve tercihleri nedeniyle üstelik çocuklarının gözü önünde vahşi ve insanlık dışı bu muameleyi hak etmemektedir'' dedi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bu yana kadına karşı şiddet ve kadın haklarının öncelikli konuları arasında yer aldığını ifade etti.

Bu alanda imzalanan uluslararası sözleşmelere paralel olarak, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu tüm çağdaş ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin 7,5 yıllık AK Parti iktidarında art arda çıkarıldığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

''Kadını, insan hakları bağlamında, güçlendirmek için onlarca yasal düzenlemeye imza atmış, pozitif ayrımcılığın önünü açacak düzenlemeyi anayasa değişiklik paketine koymuş, bir siyasi iradenin mensubu olarak; İzmir Çeşme'de, Hatice Şenocak'a, üstelik kendisi gibi öğretmen olan B.P. tarafından yapılan, insanlık dışı ayrımcılığı ve şiddeti kınıyoruz.

Hatice Şenocak, halka açık bir alanda kendi tercihi olan kıyafetiyle denize girdiği için hakarete uğramış, şiddete maruz kalmıştır ve kendisine 3 günlük doktor raporu verilmiştir. Üstelik küçük oğlu da çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir öğretmen olan B.P'nin şiddetine uğramıştır.

Hiçbir kadın, yaşam tarzı ve tercihleri nedeniyle, üstelik çocuklarının gözü önünde, vahşi ve insanlık dışı bu muameleyi hak etmemektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber