Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Öğle saatlerinden sonra Burdur, Isparta, Denizli, Afyon, Uşak, Konya, Antalya'nın iç kesimleri ve Muğla'nın iç kesimleri ile Rize, Artvin, Hopa, Kars, Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacak. Güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının; güney, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Genellikle parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu öğle saatlerinden sonra Afyon, Uşak, Denizli ile Muğla'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur ile Antalya'nın Korkuteli, Elmalı, İbradı ve Akseki ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu Konya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu, Rize, Artvin, Hopa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. geçecek..

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri parçalı bulutlu,öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

10 Ağustos, Salı

11 Ağustos, Çarşamba

12 Ağustos, Perşembe

13 Ağusto, Cuma

14 Ağustos, Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber